Hannibal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hannibal, putra saking Hamilcar Barca
248–183 atau 182 SM
Pengabdian tumrap Républik Carthaginia
Pangkat Jenderal
Perang Perang Punisia Kedua: Battle of Lake Trasimene, Battle of Trebia, Battle of Cannae, Battle of Zama

Hannibal utawi Hannibal putra saking Himilcar Barca (247 SM-183 SM) (basa Arab حنبعل). Barca utawi Barcas ingkang gadhah teges bledheg sami kaliyan Baraq, Barq, sarta tembung sanès ingkang memper ing basa Semitik inggih punika pimpinan pasukan ing Perang Punisia Kedua sarta tiyang pulitik.

deleng uga[besut | besut sumber]