Kartago

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Site of Carthage*
Situs Warisan Donya UNESCO

Karthago Antoninus-Pius-Thermen.JPG
Nagara Tunisia
Jinis Budaya
Wewaton ii, iii, vi
Rujukan 37
Wewengkon Nagara-nagara Arab
Sajarah didaftaraké
Didaftar resmi 1979  (Sèsi ka-3)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Kartago (Latin: Carthago, Karthago, Yunani kuna: Καρχηδών Karkhēdōn, Arab: قرطاج Qarṭāj, Berber: Kartajen, Ibrani modern: קרתגו Qartágo, dari Fenisia: Qart-ḥadašt[1] sing tegesé kutha anyar (ya iku maksudé "kutha Tirus anyar")[2] minangka kutha pusat peradaban utama ana ing Lempongan Tunis, kang wis tau madeg 3.000 taun, mulané diadegaké déning koloni wong Fenisia ing sak milenium Sadurungé Masèhi.

Réferènsi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kartago&oldid=1055212"