Kartago

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sana Warisan Donya UNESCO
Site of Carthage
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Karthago Antoninus-Pius-Thermen.JPG
JinisBudaya
Wewatonii, iii, vi
Rujukan37
Tlatah UNESCONagara-nagara Arab
Sujarah prasasti
Prasasti1979 (Sési angka 3)

Kartago (Latin: Carthago, Karthago, Yunani kuna: Καρχηδών Karkhēdōn, Arab: قرطاج Qarṭāj, Berber: Kartajen, Ibrani modern: קרתגו Qartágo, dari Fenisia: Qart-ḥadašt[1] sing tegesé kutha anyar (ya iku maksudé "kutha Tirus anyar")[2] minangka kutha pusat peradaban utama ana ing Lempongan Tunis, kang wis tau madeg 3.000 taun, mulané diadegaké déning koloni wong Fenisia ing sak milenium Sadurungé Masèhi.

Réferènsi[besut | besut sumber]