Kartago

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Site of Carthage
Karthago Antoninus-Pius-Thermen.JPG
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Tunisia Edit this on Wikidata[1]
Paugeran ii, iii, vi
Rujukan 37
Koordhinat 36°53′12″N 10°18′53″E / 36.88667°N 10.31472°E / 36.88667; 10.31472
Prasasti 1979 (Sèsi angka 3)
Kartago is located in Tunisia
Kartago
Pernahé Kartago

Kartago (Latin: Carthago, Karthago, Yunani kuna: Καρχηδών Karkhēdōn, Arab: قرطاج Qarṭāj, Berber: Kartajen, Ibrani modern: קרתגו Qartágo, dari Fenisia: Qart-ḥadašt[2] sing tegesé kutha anyar (ya iku maksudé "kutha Tirus anyar")[3] minangka kutha pusat peradaban utama ana ing Lempongan Tunis, kang wis tau madeg 3.000 taun, mulané diadegaké déning koloni wong Fenisia ing sak milenium Sadurungé Masèhi.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Q265049; P813: 6 Agustus 2018; P5573: 1762.
  2. Annales, 1908. p.253.
  3. Carthage: new excavations in Mediterranean capital