Kartago

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Site of Carthage*
Situs Warisan Donya UNESCO

Karthago Antoninus-Pius-Thermen.JPG
Negara Tunisia
Tipe Budaya
Kriteria ii, iii, vi
Referensi 37
Wilayah Negara-negara Arab
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1979  (Sèsi ka-3)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Kartago (Latin: Carthago, Karthago, Yunani kuna: Καρχηδών Karkhēdōn, Arab: قرطاج Qarṭāj, Berber: Kartajen, Ibrani modern: קרתגו Qartágo, dari Fenisia: Qart-ḥadašt[1] sing tegesé kutha anyar (yakuwi maksudé "kutha Tirus anyar")[2] minangka kutha pusat peradaban utama ana ing Teluk Tunis, kang wis tau madeg 3.000 taun, mulané diadegaké déning koloni wong Fenisia ing sak milenium Sadurungé Masèhi.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kartago&oldid=831100"