Kartago

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Site of Carthage
Karthago Antoninus-Pius-Thermen.JPG
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Tunisia Edit this on Wikidata
Paugeran ii, iii, vi
Rujukan 37
Koordhinat 36°53′12″N 10°18′53″E / 36.88667°N 10.31472°E / 36.88667; 10.31472
Prasasti 1979 (Sèsi ka-3)
Kartago is located in Tunisia
Kartago
Pernahé Kartago

Kartago (Latin: Carthago, Karthago, Yunani kuna: Καρχηδών Karkhēdōn, Arab: قرطاج Qarṭāj, Berber: Kartajen, Ibrani modern: קרתגו Qartágo, dari Fenisia: Qart-ḥadašt[1] sing tegesé kutha anyar (ya iku maksudé "kutha Tirus anyar")[2] minangka kutha pusat peradaban utama ana ing Lempongan Tunis, kang wis tau madeg 3.000 taun, mulané diadegaké déning koloni wong Fenisia ing sak milenium Sadurungé Masèhi.

Réferènsi[besut | besut sumber]