Hamengkubuwana III

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sri Sultan Hamengkubuwana III
Sri Sultan Hamengkubuwana III
Raja Ngayogyakarta.
Miyos Yogyakarta, 20 Fèbruari 1769
Séda Yogyakarta, 3 November 1814
Jabatan

Royal Seal of the Sultanate of Yogyakarta.svg Raja Ngayogyakarta

Sri Sultan Hamengkubuwana III (lair ing Yogyakarta, 20 Fèbruari 1769 – pati ing Yogyakarta, 3 Novèmber 1814 ing yuswa 45 taun) iku raja Kasultanan Yogyakarta sing jumeneng nata sajeroning rong période, ya iku taun 18101811 lan 18121814.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  • M.C. Ricklefs. 1991. Sajarah Indonesia Modern (terj.). Yogyakarta: Gadjah Mada University Press
  • Purwadi. 2007. Sajarah Raja-Raja Jawa. Yogyakarta: Media Ilmu


Gelar kabangsawanan
Didhisiki déning:
Hamengkubuwono II
{{{jabatan}}}
1810-1811
Diganti déning:
Hamengkubuwono II
Didhisiki déning:
Hamengkubuwono II
{{{jabatan}}}
1812-1814
Diganti déning:
Hamengkubuwono IV