Hagebuttenmark

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rose hip jam.jpg

Hagebuttenmark uga diarani Hägenmark ( dialek Swabian ), Hiffenmark ( dialek Franconia Wétan ) utawa Buttenmost ( Swiss ), minangka jeneng tradisional kanggo ngreksa woh sing digawe saka pinggul mawar, gula lan kadang anggur abang . Biyen, kalebu tambahan sing penting ing menu saben dina amarga mawar pinggul sugih banget karo vitamin C lan bisa dipanen ing mangsa adhem. Hagebuttenmark digunakake minangka panyebaran roti, minangka pemanis ing omben-omben lan bumbu kanggo panganan cuci mulut lan jajanan. Contone, ngiseni Krapfen ing Franconia.