H. Russel Bernard

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

H.Russell Bernard ya iku ahli antropolog saka New York, Amérikah Sarékat, kalahiran taun 1940[1]. Bernard njupuk kuliah sarjana (BA) ing Quens College, lulus taun 1961. Sabanjuré pasca sarjana (MA) ing Universitas Illinois (1963), lan doktor taun 1968 ing pawiyatan luhur kang padha[1][2]. Dhèwèké naté nglakoni panilitian lapangan (field work) ing Athena Yunani (1969-1970), Pulo Naxos (1964), Kreta Yunani (1990), Mèksiko (1969, 1974), Florida Amerika (1963), Virginia (1972), lan San Diego (1972). Bernard nulis karya-karya tulisan, antarané kang wis diterbitké ya iku ‘On the social structure of an ocean-going research vessel and other important things’, Social Research (1973), Research Methods in Cultural Anthropology (1988), Native Ethnography: A Mexican Indian Describes His Culture (1989), lan ‘Estimating the size of an average personal network and of an event population’, in M.Kochen (ed.) The Small World (1989). Bernard wis gawé pisumbangan kang utama ing antropologi budaya luwih saka 40 taun[1][2]. Dhéwéké wis nerbitké karya-karya tulisan ing bab antropologi linguistik, téknologi, owah-owahan sosial (social change), ètnografi wong asli (native ethnography), analisis jaringan sosial, lan metodé panlitian antropologi budaya[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 67. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Dr. H. Russel Bernard Curriculum Vita". Dijupuk 2017-12-04.