Gya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gya ya iku istilah kang ana ing ngèlmu Astronomi, Géologi, lan paleontologi, istilah Gya iku (tegesé giga- taun biyèn) sok uga minangka ékan saka wektu kanggo nunjukaké ukuran dawané wèktu ssadhurungé saiki. Sacara spesifik, 1 Gya padha karo 109 taun biyèn.

Satuwan kang memper karo Gya ya iku bya (kanggo "1000000000 taun biyèn"), kang luwih sok digunakaké. Nanging ana uga ilmuwan kang luwih ngremeni Gya tinimbang Bya, amarga miggunakaké prefiks Ékan Internasional ya iku giga- lan uga digunakaké supaya ora bingung anggoné nganggo skala-pendek (Amérika Inggris) (109) utawa skala-dawa (Inggris Britania) (1012), uga kanggo ngindari anané loro dhéfinisi triliun kang ora padha.

Ana uga literatur ilmuwan, sing nggati istilah Gya karo Ga (Giga-annum).

Uga delengen[besut | besut sumber]