Gwen Stefani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gwen Stefani
Gwen Stefani, Bloomingdales.jpg
Stefani during an event on September 10, 2009.
Pratélan latar wuri
Jeneng lairGwendolyn Renée Stefani
GénrePop, ska, dance, rock, electronic, R&B
PakaryanSinger-songwriter, fashion designer, producer, dancer
PirantiVocals, guitar
Mangsa akarya1986–present
LabèlInterscope Records, Universal Records, Delicious Deli Records
Sing magepokanNo Doubt, The Neptunes, Sublime, Dr. Dre, Akon, OutKast
Sana jaringanGwenStefani.com

Gwen Renée Stefani (lair ing Anaheim, California, 3 Oktober 1969; umur 50 taun) , iku sawijining penyanyi saka Amérikah Sarékat lan vokalis band No Doubt, Ora namung dikenal dadi penyanyi lan penulis lagu, dhèwèké uga dadi bintang kang kerep diweruhi ning layar TV nganggo busana kang ngumbar aurat (seksi) iki dikenal uga dadi aktris lan dadi désainer utawa perancang busana.[1]

Kariré ning dunya musik, dadi penyanyi dimulai ing taun 1992 amarga dhèwèké mlebu ning salah sijining grup musik ska kang diadegaké déning kakangé dhéwé grup musik mau duwé jeneng No Doubt, grup musik kang diadegaké déning John Spence lan kakangé Gwen, ya iku Eric Stefani.[1]

Lewat album No Doubt ning taun 1992, lan The Beacon Street Collection ning taun 1995, Tragic Kingdom ning taun 1995, Return of Saturn taun 2000, lan album Rock Steady ning taun 2001, Gwen akiré bisa ngusahakaké dhèwèké dadi kondhang lan misuwur ing dunya hiburan.[1]

Gwen bebrayanan karo Gavin McGregor Rossdale, bebrayanan karo Gavin, Gwen dianugrahi anak siji kang dijenengi Kongston lan bakal nyusul siji manèh.[1] Ora namung iku, Gwen uga tau nyoba dadi penyanyi solo lan ngrilis album Love. Angel. Music. Baby. ning taun 2004, album kang judhulé Hollaback Girl ning taun 2005 lan album kang judhulé The Sweet Escape nalika wulan Dhésèmber taun 2006.[1]

Gwen nyempetaké, anggoné merlakukaké kanthi istimewa wong loro kang ana ning kauripané, ya iku Bojiné Gavin Rossdale lan Kongston anak siji-sijiné saka Gavin.[2] Nalika ngerayakaké dina Ibu, dhèwèké rela anggoné jalan-jalan ning kebun binatang kanggo ngancani anaké.[2] Kabèh dilakoni kanthi seneng, meski wetengé Gwen wiwit katon tambah gedhé.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e biografi Gwen Stefani dipununduh tanggal 10 Juli 2011
  2. a b c berita Gwen Stefani dipununduh tanggal 10 Juli 2011