Guti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Guti
Guti
Guti saat bermain untuk Besiktas
Katerangan priangga
Jeneng dawa José María Gutiérrez Hernández
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Posisi main Gelandang serang
Karir nom
1986—1994 Real Madrid
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1994—1995 Real Madrid C 12 (3)
1995—1996 Real Madrid B 26 (11)
1995—2010 Real Madrid 387 (46)
2010—2011 Beşiktaş 23 (7)
Tim nasioanl
1995 U-18 Spanyol 4 (1)
1996—1998 U-21 Spanyol 8 (1)
1999—2005 Spanyol 14 (3)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 15 Oktober 2011.


José María Gutiérrez (dipuntèpang kaliyan asma Guti; lair ing Torrejón de Ardoz, Madrid, Spanyol, 31 Oktober 1976; umur 41 taun) punika mantan pemain sepak bola Spanyol. Piyambakipun gadhah posisi dados gelandang serang. Kapungkasan piyambakipun bermain kanggé klub Turki, Beşiktaş lan natè ugi main kanggé Spanyol.

Karier[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Guti naté maèn kanggé Real Madrid C, Real Madrid B, lan Real Madrid wiwit taun 1994 ngantos 2010, sadèrèngipun kappungkasan main kanggé Beşiktaş.

Real Madrid[besut | besut sumber]

Debut kawiwitan Guti ing Real Madrid ingih punika manawi ngalahakèn Sevilla 4–1, ing tanggal 2 Dhésèmber 1995. Kesetiaanipun ing Real Madrid dipunbuktiakèn kaliyan rela nempati panggènan ingkang botèn pasti, wiwit saking gelandang bertahan, gelandang nyerang, ngantos penyerang murni. Ing wanci main ing Real Madrid, piyambakipun naté dados kapten kaping kalih Real Madrid. Nomor punggung ingkang dipunagem inggih punika nomer 14.

Pensiun[besut | besut sumber]

Guti ngumumaken pensiun saking sepakbola ing tanggal 21 September 2012, sasampunipun boten gadhah klub wiwit ninggalaken Beşiktaş ing wulan November 2011. Salajengipun piyambakipun ngendikan manawi “Piyambakipun badhé sinau dados direktur ulah raga utawi pelatih, lan piyambakipun remen ngekatih pemain mudha. Piyambakipun gadhah kapinginan sanget nangani tim mudha Real Madrid. punika impian piyambakipun.”[1][2]

Internasional[besut | besut sumber]

Guti sampun main 14 kali kanggé Spanyol, lan sampun nyetak 3 gol. piyambakipun ugi naté maen kanggé tim nasional U-18 Spanyol lan U-21 Spanyol Spanyol.

Gol internasional[besut | besut sumber]

Guti: Gol Internasional
Gol Tanggal Stadion Musuh Skor Asil Laga
1 12 Oktober 2002 Stadion Carlos Belmonte, Albacete, Spanyol Flag of Irlandia Lor Irlandia Lor 2–0 3–0 Kualifikasi Piala Éropah 2004
2 12 Fèbruari 2003 Stadion ONO, Palma, Mallorca, Spanyol Flag of Jerman Jerman 3–1 3–1 Tetandhingan persahabatan
3 9 Fèbruari 2005 Stadion de los Juegos Mediterráneos, Almería, Spanyol Flag of San Marino San Marino 4–0 5–0 Kualifikasi Piala Dunia 2006

Statistik[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Per 15 Oktober 2011.[3]
Klub Musim Liga Piala Éropah1 Lainnya2 Total
Tampil Gol Tampil Gol Tampil Gol Tampil Gol Tampil Gol
Real Madrid 1995–96 9 1 0 0 0 0 9 1
1996–97 14 0 3 0 0 0 17 0
1997–98 17 1 1 0 2 0 2 0 22 1
1998–99 28 1 4 2 4 0 36 3
1999–00 28 6 4 1 10 1 3 0 45 8
2000–01 32 14 0 0 12 4 2 0 46 18
2001–02 29 4 7 6 9 3 1 0 46 13
2002–03 34 4 3 2 15 5 2 2 54 13
2003–04 26 2 8 1 9 0 2 0 45 3
2004–05 31 0 0 0 8 0 39 0
2005–06 33 4 4 0 7 2 44 6
2006–07 30 1 0 0 7 0 37 1
2007–08 32 3 4 1 7 0 2 0 45 4
2008–09 18 3 1 0 6 0 2 0 27 3
2009–10 26 2 1 0 3 1 30 3
Total 387 46 40 13 99 16 16 2 542 77
Beşiktaş 2010–11 22 7 6 3 9 1 37 11
2011–12 1 0 0 0 2 1 3 1
Total 23 7 6 3 11 2 0 0 40 12
Total karier 410 53 46 16 110 18 16 2 582 89
1Kalebet Liga Champions UEFA lan Liga Éropah UEFA.
2 kalebet kompetisi kompetitif sanèsipun, kalebet Piala Super Spanyol, Piala Super UEFA, Piala Interkontinental, Piala Dunia Antarklub FIFA.

Internasional[besut | besut sumber]

Spanyol Tim Nasional
Taun Apps Gol
1999 1 0
2000 2 0
2001 0 0
2002 3 1
2003 4 1
2004 3 0
2005 1 1
Total 14 3

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Guti hangs up his boots". ESPNFC. 21 September 2012. 
  2. ^ "Guti Putuskan Gantung Sepatu". Goal.com. 22 September 2012. 
  3. ^ O'Donnell, Michael J. "Guti's numbers at Real Madrid". Situs web resmi Real Madrid C.F. Dijupuk 2010-7-25.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • Statisik Guti pada situs web resmi FIFA.
  • Profil padha situs web resmi Real Madrid.
  • Entri padha situs web National-Football-Teams.com
  • Entri padha situs web TransferMarkt.co.uk
  • Entri padha situs web BDFutbol.com
  • Entri padha situs web Futbal.Sportec.es