Gunung Nébo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gunung Nébo dipuntingali saking wétan

Gunung Nebo (Basa Arab: جبل نيبو‎, Jabal Nibu. basa Ibrani: הַר נְבוֹ‎, Har Nevo; Basa Inggris: Mount Nebo) inggih punika satunggaling gunung ingkang dumunung ing Yordania, watawis 817 meter (2680 kaki) sanginggiling permukaan segara, ingkang kasebat ing Alkitab Ibrani utawi Prajanjian Lawas ing Alkitab Kristen minangka papan ingkang nalika semanten Musa dipunidinaken kanggé mirsani Siti Prajanjèn, inggih punika wewengkon Kanaan, sadèrèngipun Musa tilar donya. Miturut bab pungkasan kitab ulangan, Musa minggah dhateng Gunung Nebo kangge mirsani wewengkon Israèl: Lan Musa tindak saking dhataran Moab lan minggah Gunung Nebo, pucuking Gunung Pisga.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Nébo&oldid=1054148"