Gunung Nébo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Nébo dipuntingali saking wétan

Gunung Nebo (Arab: جبل نيبو‎‎, Jabal Nibu. basa Ibrani: הַר נְבוֹ‎, Har Nevo; Inggris: Mount Nebo) inggih punika satunggaling gunung ingkang dumunung ing Yordania, watawis 817 mèter (2680 kaki) sanginggiling lumah segara, ingkang kasebat ing Alkitab Ibrani utawi Prajanjian Lawas ing Alkitab Kristen minangka papan ingkang nalika semanten Musa dipunidinaken kanggé mirsani Siti Prajanjèn, inggih punika wewengkon Kanaan, sadèrèngipun Musa tilar donya. Miturut bab pungkasan kitab ulangan, Musa minggah dhateng Gunung Nebo kanggé mirsani wewengkon Israèl: Lan Musa tindak saking dhataran Moab lan minggah Gunung Nebo, pucuking Gunung Pisga.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]