Gulé tambusu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gulé tambusu
Tambusu.jpg
Gulé tambusu ing piring
Jeneng liyanéTambunsu
AjanganLawuh
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaSumatra Kulon
Hawa ajanganAnget
Woworan pokokUsus, santen, bumbu
Buku masakan: Gulé tambusu  Médhia: Gulé tambusu

Gulé tambusu ya iku salah sawijining olah-olahan khas saka Sumatra Kulon kang arupa gulé usus sapi sing diisi isén-isén. Gulé iki disajékaké karo santen kenthel lan rasané pedhes. Isén saka usus iki arupa tahu kang wis remet-remet banjur dicampur endhog lan bumbu liyané.

Cara nggawé[besut | besut sumber]

Irisan gulé iki

Piranti[besut | besut sumber]

  • 1 kg usus sapi
  • 1 liter santen kenthel

Bahan isèn usus:

  • 1 kg tahu sing wis diremet
  • 5 endhog pitik
  • 5 endhog bèbèk
  • 2 bawang
  • 2 brambang
  • 1 miri giling
  • 1 sendhok lombok abang giling
  • Uyah

Bumbu Gulé:

  • 10 lombok abang
  • 6 brambang
  • 6 bawang
  • 4 miri
  • 3 lembar godhong salam
  • 2 sendhok banyu asem jawa
  • 3 lembar godhong jeruk nipis
  • 1 laos
  • 1 jaé
  • 1 kunir
  • 1 lembar godhong kunir
  • 1 sendhok mrica
  • Uyah sacukupé
  • Gula sacukupé

Cara ngolah:[besut | besut sumber]

  1. Campur isén-isén banjur isi usus sapi karo isén-isén.
  2. Usus kang wis diisi banjur di dang ing dandang.
  3. Racik bumbu gulé banjur digangsa ing manci.
  4. Tambahi santen lan ditunggu nganti umub.
  5. Cemplungaké usus lan ditunggu nganti ngresep bumbuné.
  6. Menawa wis mateng banjur disajékaké.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Vidéo masak gulé tambusu

Resèp masak gulé tambusu