Guben

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Guben (basa Sorbia lan Polski Gubin) iku siji kutha ing praja Brandenburg, Jerman. Kutha iki dunungé ana ing pinggir kali Oder, sabrangé kutha Polen Gubin. Sadurungé taun 1945, kutha Guben lan Gubin iki manunggal lan jenengé Guben. Nanging sawisé Perang Donya II, tlatah Jerman sawétané Kali Oder lan Neisse diserahaké marang Polen lan Uni-Sovyèt. Dadi saiki kutha iki siji kutha binagi. Guben ndarbèni sing ndunungi 19.320 jiwa (31 Dhésèmber 2010).