Gubin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gubin
POL Gubin COA.svg
Lambang Gubin
Lokasi Slubice.PNG
Lokasi Gubin
Katrangan cekak
Provinsi: provinsi Lubusz
Jembar: 20,7 km²
Sing ndunungi: 16.974 jiwa (2006)
Pelat nomer kendaran motor: FKR
Alamat
balé kutha:
ul. Piastowska 24
66-620 Gubin
Situs wèb resmi: www.gubin.pl
Pulitik
Walikutha: Bartłomiej Bartczak

Gubin (Jerman Guben) iku sawijining kutha ing Polen. Kutha iki sing ndunungi 16.974 jiwa (2006). Sadurungé pungkasané Perang Donya II ing taun 1945, kutha iki péranganing kutha Guben ing sisih kulon kali Oder. Dadi sawisé perang, kutha iki dipara loro. Sisih kulon mèlu Jerman lan sisih wétan mèlu Polen. Sadurungé dipara, kutha Gubin iki dadi punjeré kutha.