Gua Optymistychna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gua Optymistychna
Panggon near Ukrainian village of Korolivka, Borschiv Raion, Ternopil Oblast
Dawa 230 km
Ditemokaké 1966
Géologi gypsum

Gua Optymistychna (basa Ukraina: Оптимістична; artiné "optimis") iku salah sijiné guwa paling dawa kang dumunung ana ing gipsum cerak désa Korolivka, Borschiv Raion, Ternopil Oblast. Guwa Optymistychna ing taun 2005, duwé dawa 230 km saka lorong-lorong ing sajeroning lambung guwam lan didadèkaké guwa gedhé dhéwé ing tlatah Eurasia saubengé. Miturut sumber liyané guwa iki kacatet duwé dawa kurang luwih 133 mil (214 kilomèter) uga digolongake guwa paling dawa ing donya sawisé Guwa Mammoth, Guwa Jewel lan Guwa Gipsum kang misuwur paling dawa ing donya.

Gua kang dumunung ana ing tlatah pesagi kanthi lapisan gipsum tersier duwé ndhuwur lan kandel kurang luwih wantara 20 mèter. Bagean-bagean gua kang ana ing jéro asring ana lumpuré amarga kahanan gua kang pendek uga gua Optymistychna kapengkar déning wujud-wujud jaringan kang padet ing saben tataran.Gua Optymistychna uga misuwur kanthi parapan/jeneng "gua labirin" amarga duwé bagean kang padet lan pendek ing sajeroning awak guwa'

Gua kang tinemu déning speleologists saka Lviv Speleological klub "Cyclope" ing taun 1966 kang duwé cathetan uga nglakoni studi ing 40 taun ngamati lan opservasi.Gua kang ana ing Ozernaya kagolong nomer sewelas ing donya digolongake saka dawa gua ya iku 75 mil (122 kilomèter),sak wetara kapengkar loro gua kang durung bisa dihubungake ing gua utawa (Gua Optymistychna).Ing taun 2008 Gua Optymistychna uga menangake juwara mirunggan ing kategori Keajaiban Alam Ukraina.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Ternopil-geo-stub