Blethok

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Lumpur)
Jujug: pandhu arah, pados
Blethok

Blethok ya iku lemah kang nduwèni tèkstrur cuwèr utawa setengah cuwèr.[1] Tèkstur iki biyasané kadadéyan saka campuran antarané banyu lan lemah.[1] Blethok kang menep lan suwené wis pirang puluh tau bakal dadi endapan watu.[1] Nalika endapan geologis blethok kabentuk ing estuaria lapisan kang diasilaké diarani blethok lempongan.[1] Blethok ana kang nduwèni sifat nggawé subur, saliyané kanggo nyuburaké tanduran blethok uga kena kanggo industri.[1] Contone ya iku kanggo industri gips, plesteran semen, semen teles.[1]

United Nation of Environment Program (UNEP), salah sijiné lembaga kang isih kagabung ing PBB ngajak Institut Teknologi Sepuluh November Surabaya kanggo naliti munpangaté blethok kang ana ing Sidoarjo.[2] UNEP nduwèni kapenginan supaya blethok iku bisa dimanfaataké kanthi maksimal.[2] Umpamané kanggo bahan bangunan, kanggo ngambakaké area wet land, mangrove utawa pasisir.[2] UNep percaya karo ITS kanggo nganakaké studi panelitèn babagan manfaaté blethok, ing proyek iki, ITS bakal diwenéhi beaya karo UNEP.[2] ITS uga bakal nggandheng para ahli ing panaliten iki, kayata ahli lingkungan, survei, hidrologi, biologi, lan pasisir.[2] Asil panaliten iki bakal dilaporaké ing PBB, Kementerian Lingkungan Hidup (KLH) lan Badan Penanggulangan Blethok Sidoarjo (BPLS) saéngga bisa dadi referensi penanganan blethok Lapindo.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)artikata.com(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)surabayawebs.com(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Blethok&oldid=1055231"