Gnomeo & Juliet

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gnomeo & Juliet
Gambar:Gnomeo & Juliet Poster.jpg
Poster layar lebar
Disutradarani Kelly Asbury
Diprodhuseri Baker Bloodworth
David Furnish
Steve Hamilton Shaw
Elton John
Diskénariyoni John R. Smith
Rob Sprackling (Original)
Kelly Asbury
Mark Burton
Andy Riley
Kevin Cecil
Emily Cook
Kathy Greenberg
Steve Hamilton Shaw
Carita déning Kelly Asbury
John R. Smith
Rob Sprackling
Andy Riley
Kevin Cecil
Steve Hamilton Shaw
Adhedhasar Romeo and Juliet
déning William Shakespeare
Dibintangi James McAvoy
Emily Blunt
Dimusiki Elton John
Chris P. Bacon
James Newton Howard
Dibesut déning Catherine Apple
Perusahaan
prodhuksi
Rocket Pictures
Starz Animation
Dibabar déning E1 Entertainment (UK)
Touchstone Pictures
Tanggal metu
  • Fèbruari 11, 2011 (2011-02-11)
Suwéné
84 menit
Nagara Inggris
Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $36 juta dolar AS[1]
Kalarisan $189,712,432[2]

Gnomeo & Juliet nggih punika sesirah filem animasi fantasi saking Amérikah Sarékat

taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Kelly Asbury. Skénario kagem filem punika kaanggit déning John R. Smith sesarengan ROb Sprackling, Kelly Asbury, Mark Burton, Andy Riley, Kevin Cecil Emly Cook, Kathy Greenberk, lan steve Hamilton Shawo, kaangkat saking pakaryanipun William Shakespeare ingkang sesirah Romeo and Juliet. Juru damel filem punika kapasrahaken dhumateng Baker Bloodworth sesarengan David Furnish, Steve Hamilton Shaw, lan Elton John. Para juru paraga ingkang kadhapuk antawisipun Jason Statham, James McAvoy, Emily Blunt, Michael Caine, Maggie Smith, lan sanèsipun. Gnomeo & Juliet kababar ing surya 11 Februari, 2011.[3][4][5][6] Dumugi pungkasanipun panggiyaran wonten gedhung-gedhung bioskop, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $189,712,432, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $36 yuta.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. http://www.screened.com/gnomeo-and-juliet/16-1803/forums/
  2. "Gnomeo and Juliet". Box Office Mojo. Amazon.com. Dijupuk 2011-04-06. 
  3. Day, Patrick Kevin (February 11, 2011). "Critical Mass: 'Gnomeo & Juliet'". Los Angeles Times. Dijupuk September 29, 2015. 
  4. "A dazzling Emily Blunt has the white stuff at the Hollywood premiere of Gnomeo and Juliet". Daily Mail Online. January 24, 2011. Dijupuk September 29, 2015. 
  5. Huver, Scott. "Emily Blunt and James MacAvoy on the Terror of Gnomes". NBC. 
  6. D'Alessandro, Anthony (November 6, 2015). "Johnny Depp Lending His Voice To Paramount/MGM Sequel ‘Sherlock Gnomes’". Deadline.com. Dijupuk November 7, 2015. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]