Ginséng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ginseng
Insam (ginseng).jpg
A root of cultivated Korean ginseng (P. ginseng)
Chinese name
Cina Padatan 1. 人蔘
2. 野山參
3. 水參
4. 白參
5. 紅參
Cina Prasaja 1. 人参
2. 野山参
3. 水參
4. 白蔘
5. 红蔘
Werdi literal
  1. human root (ginseng)
  2. wild mountain root (wild ginseng)
  3. water root (fresh ginseng)
  4. white root (dried ginseng)
  5. red root (dried steamed ginseng)
Cantonese name
Cina 1. 人參
2. 野生人參
Werdi literal
  1. human root (ginseng)
  2. wild human root (wild ginseng)
Hokkien name
Cina 人參
Cithakan:Infobox Chinese/Korean


Ginseng ( /ˈɪnsɛŋ/ [1] ) iku oyod saka tetanduran ing genus Panax, kayata ginseng Cina ( P. ginseng ), China South ginseng ( P. notoginseng ), lan ginseng Amérika ( P. quinquefolius ), biasane ditondoi dening anané ginsenosida lan gintonin .

Sanajan ginseng wis digunakake ing obat tradisional sajrone pirang-pirang abad, [2] [3] riset klinis modern ora yakin babagan efektifitas medis. [4] Ora ana bukti penting yen ginseng efektif kanggo ngobati kondisi medis, lan panggunaan kasebut durung disetujoni dening Administrasi Pangan lan Obat AS (FDA) minangka obat resep . Sanajan ginseng umume didol minangka suplemen panganan, praktik manufaktur suplemen sing ora konsisten nyebabake analisis sing nuduhake manawa produk ginseng bisa terkontaminasi karo logam beracun utawa senyawa pengisi sing ora ana gandhengane, lan panggunaan sing gedhe banget bisa uga nyebabake efek samping utawa interaksi sing ora dikarepake karo obat resep . [5]

Gladri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Ginseng". Cambridge Dictionaries Online. Dibukak ing 2011-06-04.
  2. "Ginseng". Drugs.com. 2019. Dibukak ing 1 April 2019.
  3. Chinese Herbal Medicine: Materia Medica, Third Edition by Dan Bensky, Steven Clavey, Erich Stonger, and Andrew Gamble 2004
  4. "Asian ginseng". National Center for Complementary and Integrative Health, US National Institutes of Health, Bethesda, MD. September 2016. Dibukak ing 10 February 2017.
  5. "Herbal supplements filled with fake ingredients, investigators find". CBS News. 3 February 2015. Dibukak ing 1 April 2019.