Suplemen panganan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Minangka pil
Minangka kapsul
Minangka tablet
Minangka kapsul softgel sing digunakake kanggo minyak iwak utawa vitamin E sing akeh
Minangka bubuk goyang lan botol
Produksi minyak ati cod, salah sawijining produk suplemen panganan pertama sing digawe ing abad kaping 18 [1]

Suplemen panganan minangka produk sing digawe kanggo nambah panganan kanthi njupuk pil, kapsul, tablet, bubuk utawa cairan. [2] Suplemen bisa nyedhiyakake nutrisi sing diekstrak saka sumber panganan utawa sintetik supaya bisa nambah jumlah konsumsi. Kelas senyawa nutrisi kalebu vitamin, mineral, serat, asam lemak lan asam amino . Suplemen panganan uga bisa ngemot zat sing durung dikepengini penting banget kanggo urip, nanging dipasarake duwe efek biologis sing migunani, kayata pigmen tanduran utawa polifenol . Kewan uga bisa dadi sumber bahan suplemen, kayata kolagen saka pitik utawa iwak kayata. Iki uga didol kanthi individu lan kombinasi, lan bisa uga digabung karo bahan-bahan nutrisi. Ing Amerika Serikat lan Kanada, suplemen panganan dianggep minangka subset panganan, lan diatur miturut aturane. Komisi Eropa uga wis nggawe aturan sing cocog kanggo mbantu ngamanake suplemen panganan aman lan label kanthi bener. [3]

Nggawe industri sing diramalake duwe nilai 2015 $ 37 milyar, [4] ana luwih saka 50.000 produk suplemen panganan sing dipasarake ing Amerika Serikat, [5] sekitar 50% populasi diwasa Amerika nggunakake suplemen panganan. Multivitamin minangka produk sing paling umum digunakake. [6] Kanggo sing gagal nggunakake panganan sing seimbang, Lembaga Kesehatan Nasional Amerika Serikat nyatakake suplemen tartamtu "bisa uga duwe regane." [7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Cod liver oil". Encyclopædia Britannica, Inc. 2018. Dibukak ing 18 February 2018.
  2. "Dietary Supplements: Background Information". Office of Dietary Supplements, US National Institutes of Health. 24 June 2011. Dibukak ing 2 February 2018.
  3. "Food Supplements". European Food Safety Authority, European Commission. 2009.
  4. Brodwin, Erin (8 November 2017). "The $37 billion supplement industry is barely regulated — and it's allowing dangerous products to slip through the cracks". Business Insider Inc. Dibukak ing 31 January 2018.
  5. "Dietary Supplement Label Database". Office of Dietary Supplements, US National Institutes of Health. 2017.
  6. Park, Madison. "Half of Americans use supplements". CNN. Dibukak ing 3 October 2013.
  7. "FAQs on Dietary Supplements". Office of Dietary Supplements, US National Institutes of Health.