Ginséng amérikah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
WIt Ginséng kang lagi woh

Ginséng amérikah (panax quinquefolius) utawa dimengerténi kanthi jeneng xi yang shen ya iku tetuwuhan taunan omah loro saka tlatah Amérikah kang dhuwuré bisa ngancik 60 cm. Godhongé bentuké oval. Warna oyoté kuning pucet nganti soklat. Galihé alus lan kembangé warna jambon. Ginséng iki tuwuh ing lemah sugih humus lan hawané adhem.

Piguna[besut | besut sumber]

Godhong Ginséng kan wus kuning

Piguna  Ginséng iki kanggo ombé-ombénan kanggo ningkataké katahanan awak, ngurangi deprèsi amarga kekeselen, stress, nambah napsu mangan, lan nglancarake pencernaan. Bisa uga kanggo nambani awak panas, TBC, obat watuk, lan ngrangsang kasuburan wong wadon.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hidayat, Syamsul (2005). Ginseng Multivitamin Alami Berkhasiat. Jakarta: Penebar Swadaya. k. 30. ISBN 979-489-954-2.