Gigi Leung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gigi Leung, Penyanyi, aktris saka Hongkong

Gigi Leung (Hanzi tradisional: 梁詠琪, Hanzi prasaja: 梁咏琪; lair 25 Maret 1976; umur 41 taun) dhèwèké iku wanita kang dadi penyanyi lan aktris saka Hong Kong kang nembangaké tetembangan nganggo basa Tionghoa. Dhèwèké tau sekolah ing Maryknoll Convent School, Hong Kong Polytechnic, lan School of Design.[1]

Awit lair, dhèwèké dijenengi Leung Bik-Zi, ananging nalika umuré pitung taunan jenengé diganti dadi Wing-Kei amarga alasan mistis.[1] Jenengé diganti amarga nalika dhèwèké umur pitung taun kerep kena asma, mula jenengé diganti supaya tetep séhat.[1] Dhèwèké uga duwé sadulur kembar kang jenengé Keith Leung.[1] Gigi Leung tau sinau ning sekolah Maryknoll Convent School, Hong Kong Polytechnic, lan School of Design.[1]

Awit ana ing bangku kuliyahan, bakaté ing dunya akting wis anggawe para sutradara padha nglirik, kaya ta sutradara filem Lee Chi-Ngai, mula dhèwèké ditawani main peran ing filem kang judhulé DOCTOR MACK nalika taun 1995.[1] Sawisé kabukti bisa meranaké peran ning filem kasebut, Ning taun 1995, kariré dilanjutaké maring filem kang judhulé FULL THROTTLE (1995).[1] Amarga perané ning filem kasebut, Leung narima panghargaan ning ajang Hongkong Film Award nalika taun 1995 ning kategori artis anyaran kang paling apik.[1]

Kariré ning dunya nyanyi, dimulai nalika taun 1996.[1] Ning taun 1996 dhèwèké ngerilis album kang judhulé LOVE MYSELF (1996).[2] Awit iku, dhèwèké wiwit nembangaké tetembangan-tetembangan Kanton lan Mandarin.[1] Ora namung iku, dhèwèké uga dadi penyanyi Cantopon Mandapop, dhèwèké uga dikenal dadi penulis lagu lan penulis lirik.[1] Dhèwèké uga tau nandatangani kontrak karo Warner Music Hong Kong kanggo nggawe 12 album.[1] Leung tau tampil ning konser-konser gedhé kang salah sijiné dijuduli Funny Face nalika taun 2003.[1]

Nalika tanggal 25 Maret taun 2008 dhèwèké nandatangani kontrak anyar karo Big Artiste Manajemen, kang kagolong anak perusahaan Mèi Ah Entertainment.[1] Awit taun 1995 nganti saiki, Leung wis mbintangi filem kang akehé nganti 20 judhul filem.[1]

Karir ing dunya filem lan ing dunya nyanyi anggawe karire dadi sukses.[1] Mula dhèwèké éntuk panghargaan kang ora sithik.[1] Ora mung sibuk ing kariré, Gigi uga aktif banget ing kagiyatan amal.[1] Ora mung njabat dadi duta kanggo badan-badan amal kang warna-warna anané, Leung uga ngrewangi ngadhegaké 7 sekolah ing China, sarta mbiyantu bocah-bocah ora duwé ing tlatah China.[1] Amarga aktifé iku dhèwèké éntuk panghargaan ing ajang Ten Most Outstanding Youth Award.[1]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Gigi Leung:

Serial TV[besut | besut sumber]

Serial TV kang tau dibintangi Gigi Leung:

  • Last Breakthrough (2004)

Diskografi[besut | besut sumber]

Kantonis

  • Love Myself (1996) 愛自己
  • A New House (1997) 新居
  • I'll Be Loving You (1998)
  • Today (1999)
  • Good Time (2000) 好時辰
  • Kiss (new songs + hits) (2000)
  • Fireworks (2000) 花火
  • Suddenly, This Summer (2001)
  • G for Girl (2001)
  • I Live in 7A (2002) 我住7樓A
  • Funny Face (2002)
  • I Think, I Sing (2003) 我想我唱
  • I Like Gigi (new songs + hits) (2004)
  • [ente'tein] (2004) 娛樂大家
  • Look (2005)
  • Grown Up Short Hair (2006) 成長的短髮
  • Woman. Colour (new songs + hits) (2007) 女.色新曲+精選2007

Mandarin

  • Short Hair (1997) 短髮
  • Washing My Face (1997) 洗臉
  • Gigi Leung (1998) 梁詠琪gigi
  • Fresh (1999) 新鮮
  • Love Gigi The Most (new songs + hits) (2000) 最愛梁詠琪
  • Amour (2001)
  • Transparent (2001) 透明
  • Magical Season (2002) 魔幻季節
  • Sense of Belongings (2004) 歸屬感
  • Clockwise (new songs + hits) (2005) 順時針
  • Love Songs For Myself (2006) 給自己的情歌

Konser[besut | besut sumber]

  • Gigi Leung 903 Concert (2000) 加洲紅紅人館903梁詠琪狂熱份子音樂會
  • G For Girl Live (2002)
  • Live 903 (2002) 903 id club梁詠琪拉闊音樂會2002
  • Tall Girl Gigi Leung Funny Face Live Concert (2003)
  • Solo Concert In Shanghai, China(2007)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t biografi Gigi Leung dipununduh tanggal 8 Agustus 2011
  2. ^ gigi leoung dipununduh tanggal 8 Agustus 2011