Georges Bataille

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Georges Bataille
Kala Filsafat abad kaping 20
Tlatah Filsafat Kilèn
Aliran Filsafat Kontinental

Georges Bataille miyos ing Billion, Prancis, nalika warsa 1897.[1] Ramanipun dados wuta paningalipun saderengipun Bataille miyos lan lumpuh sepalih saderengipun Georges Bataille genep tigang warsa yuswanipun.[1] Wonten ing cuplikan-cuplikan autobiografinipun, Georges Bataille ngeklaim menapa ingkang dipunraosaken ramanipun sababipun inggih punika amargi penyakit sifilis.[1] Georges Bataille ngakeni bilih pengalaman nalika alitipun ingkang kados punika ingkang diangge wonten ing karya fiksinipun.[1]

Babagan kangerian ingkang asring medal ing karya fiksi Bataille dipunprabawai prastawa tilar donya ramanipun.[1] Karyanipun Georges Bataille, ingkang fiksi utawi ilmiah asring nggadhahi inti carita ing babagan kangerian lan kecabulan.[1] Salah satunggalipun conto, wonten ing buku karya Bataille ingkang irah-irahanipun Eroticsm, Georges Bataille nengenaken kados pundi erotis punika kanthi jlentreh lan kalebet penyerangan dhumateng dhiri pribadi ingkang murni.[1][2] Amargi punika, miturut cara ingkang boten sadar wonten gegayutanipun kaliyan tilar donya ramanipun.[1] Wonten ugi ing karya sanesipun Tears of Eros, Georges Bataille nggadhahi pamanggih bilih adhedhasar sajarah, seni tansah wonten gegayutanipun kaliyan kangerian.[1] Amargi punika, seni tansah dipunwiwiti saking gua-gua, kados ingkang dipunpanggihi ing Lascaux, Prancis.[1]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j John Lechte. 2001. 50 Filsuf Kontemporer: Dari Strukturalisme sampai Postmodernitas. Yogyakarta: Kanisius. Hlm. 154-161.
  2. ^ Georges Bataille. 1988. The Accursed Share Vol. I. New York: Zone Books.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Georges_Bataille&oldid=1089088"