Gendéra Arab Saudi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rasio bendera: 2:3

GendéraArab Saudi kanthi dijelasake kalimat syahadat, لا إله إلا الله محمد رسول الله (Ora ana Tuhan kejaba Allah, lan Muhammad iku utusan Allah) ditulis kanthi huruf khat Tsulutsi (kaligrafi).

Kalimat kang ana ing gendéra Arab Saudi dianggep suci,saha gendéra Arab Saudi ora bisa jlentrehake ing klambi utawa piranti-piranti kang liya kejaba gendéra . Arab Saudi uga mbantah ing cadangan dèning Fédération Internationale de Football Association kanggo jélentrehake (memaparkan) gendéra Arab Saudi, bebarengan karo gendéra-gendéra kang liyané saka nagara liya ing donya,kahanan kaya iku ing salah sijiné bal kang meh digunakake kanggo tethanding bal-balan Piala Donya 2002. Pejabat lan Birokrat Saudi njelasake, wong kang nendang bal kanthi balé ana kalimat kasebut bisa digolongake lan ora bisa diterima. Gendéra Arab Saudi uga ora bisa dikibarake ing saktengahé cagak kanggo tandha bela sungkawa lan disebabake ana tulisan utawa kalimat syahadat.

Gendéra Arab Saudi wis ana wiwit obahan Salafikang nguasai pamaréntahan Arab Saudi.Ing mangsa perang lan kasil nguasai takhta Nejd ing taun 1912, Ibnu Saudngubah wujud lan nambahi pedang ing tengah ngisor gendéra Wahabbi Kasebut. Gendéra Arab Saudi uga didadekake resmi kanthi pangadeg Kerajaan Arab Saudi ing taun 1932.

Deleng uga[besut | besut sumber]