Gembung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Balon minangka jinis kembung sing paling umum.

Gembung [1] minangka obyek sing bisa diisi karo gas, biasane nganggo hawa, nanging hidrogen, helium lan nitrogen uga digunakake. Salah sawijine kaluwihan saka karet yaiku bisa disimpen ing ruangan cilik yen ora akeh, amarga karet gumantung saka anane gas kanggo njaga ukuran lan bentuke. Fungsi pemenuhan saben massa sing digunakake dibandhingake karo strategi sing ora bisa di-inflatable minangka kauntungan utama. Bantal stadion, penjaga dampak, tabung batere roda kendaraan, kantong udara darurat, lan struktur ruang karet nggunakake prinsip karet. Inflasi kedadeyan liwat sawetara strategi: pumps, ram-air, billowing, lan nyedhot.

Sanajan istilah kembung bisa ngrujuk menyang jinis obyek sing ora karat, tembung iki asring digunakake ing prahu kanggo nyebutake prahu karat kanthi khusus.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Topham, Sean (2002), Blow Up: Inflatable Art, München: Prestel Verlag