Gaya èlèktromagnètik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sajeroning fisika, gaya èlèktromagnètik iku gaya sing diakibataké déning médhan èlèktromagnètik marang partikel-partikel sing duwé momotan listrik. Gaya èlèktromagnètik iku sing njaga èlèktron-èlèktron lan proton-proton tetep bebarengan sajeroning sawijining atom. Akiré, gaya iki uga njaga atom-atom tetep bebarengan sajeroning sawijining molekul. Gaya èlèktromagnètik nyambut gawé lumantar ijolan partikel penghantar sing karan foton lan foton virtual. Ijolan partikel-partikel penghantar antarané rong bendha iki nyiptakaké gaya persèptual sing dudu mung nyurung utawa uga narik partikel saka siji lan sijiné, nanging ijolan iki uga ngowahi karakter partikel sing silih ijolan partikel penghantar.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]