Gaya èlèktromagnètik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sajeroning fisika, gaya èlèktromagnètik iku gaya sing diakibataké déning médhan èlèktromagnètik marang partikel-partikel sing duwé momotan listrik. Gaya èlèktromagnètik iku sing njaga èlèktron-èlèktron lan proton-proton tetep bebarengan sajeroning siji atom. Akiré, gaya iki uga njaga atom-atom tetep bebarengan sajeroning siji molekul. Gaya èlèktromagnètik nyambut gawé lumantar ijolan partikel penghantar sing karan foton lan foton virtual. Ijolan partikel-partikel penghantar antarané rong bendha iki nyiptakaké gaya persèptual sing dudu mung nyurung utawa uga narik partikel saka siji lan sijiné, nanging ijolan iki uga ngowahi karakter partikel sing silih ijolan partikel penghantar.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]