Gapura:Eropah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Artikel pilihan | Gambar pilihan | Warta saka Eropah | Apa wis pirsa...? | Kategori | Tokoh pilihan | Gapura kagandhèng | Gapura liyané ing Wikipedia | Dlajahi uga

Gapura Eropah
Sugeng Rawuh ing Gapura Eropah Wikipedia
sunting   

{{{title}}}

LocationEurope.png

Éropah iku bawana (benua) sing paling cilik nomer loro sadonya. Ing tanah Éropah iku pedhununge ana kira-kira 666 yuta jiwa. Tanah Éropah iku kabagé dadi pirang-pirang tlatah sing luwih cilik yakuwi: Éropah Kulon, Éropah Lor, Éropah Kidul, lan Éropah Wétan

sunting   

Artikel pilihan

Flag of Greece.svg

Yunani (basa Yunani: Ελλάδα Elládha utawa Ελλάς Hellás), sacara resmi disebut Republik Hellenik (Elliniki Dimokratia), yakuwi negara panggonan lairé budhaya Donya Kulon kang dunungé ana ing Eropah bagéyan kidul.

Warga Yunani ngarani negarané dhéwé Hellas, lan ing lafaz modèrn disebut Ellas. Jroning basa sadina-dina aran Ellada kang dianggo. Jeneng Greece jroning basa Inggris lan jeneng liyané sing mèh padha, dijupuk saka jeneng bahasa Latin, Graecia, kang asalé saka sawijining tlatah kang saiki dumunung ana ing Yunani sisih lor, lan dinggoni déning wong-wong Graekos.

Déné jeneng kang dianggo ing sajroning basa Indonesia, Yunani, asal saka basa Arab, jupuk saka jeneng Ionia. Ionia yakuwi pesisir kulon negara kang saiki diarani Turki. ( Tutugé )

sunting   

Gambar pilihan

Gambar Satelit Pulo Sisilia ing Italia
sunting   

Warta saka Eropah

Wikinews
Wikinews basa Inggris duwé warta bab:
sunting   

Apa wis pirsa...?

  • ...yèn Tlaga Baikal kang dumunung ing Siberia kuwi tlaga paling jero lan paling tuwa ing donya lan paling akèh banyu tawané?
  • ...yèn Spanyol kuwi konsumen iwak paling akèh kaloro ing donya sawisé Jepang?
sunting   

Kategori

sunting   

Tokoh pilihan

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gapura:Eropah&oldid=820047"