Gaillardia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gaillardia
Gaillardia aristata (blanketflower or firewheel) - 2.jpg
Gaillardia umum (Gaillardia aristata)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Asterales
Famili: Asteraceae
Génus: Gaillardia

Gaillardia iku jinis tetuwuhan ngembang saka kulawarga kembang srengéngé (Asteraceae utawa Compositae) sing mèmper tetuwuhan daisy kathi warna kembang kuning utawa abang. Diarani uja blanketflower utawa firewheel. Tuwuhan gaillardia asalé saka Amérika Sarékat pérangan kulon lan tengah. Sapérangan spesiesé bisa tuwuh nganti 91 cm. Tuwuhan iki bisa tahan samangsa, rong mangsa utawa taunan, gumantung saka jinisé.

Galèri[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Susan Fry Biddulph (1944). "A revision of the genus Gaillardia". Res. Stud. State Coll. Wash. 13: 195–256.