Gaillardia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gaillardia
Gaillardia aristata (blanketflower or firewheel) - 2.jpg
Gaillardia umum (Gaillardia aristata)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Asterales
Famili: Asteraceae
Génus: Gaillardia

Gaillardia iku jinis tetanduran ngembang saka kulawarga kembang srengéngé (Asteraceae utawa Compositae) sing mèmper tetanduran daisy kathi werna kembang kuning utawa abang. Diarani uja blanketflower utawa firewheel. Tanduran gaillardia asalé saka Amérika Sarékat pérangan kulon lan tengah. Sapérangan spesiesé bisa tuwuh nganti 91 cm. Tanduran iki bisa tahan samangsa, rong mangsa utawa taunan, gumantung saka jinisé.

Galèri[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Susan Fry Biddulph (1944). "A revision of the genus Gaillardia". Res. Stud. State Coll. Wash. 13: 195–256.