Flatbrød

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Flatbrød
Brødkorg.JPG
Flatbrød in a Brødkorg
JinisFlatbread
Panggonan asalNorway
Woworan pokokBarley flour, salt, water
Buku masakan: Flatbrød  Médhia: Flatbrød

Flatbrød (teges harfiah "roti rata") minangka roti tanpa ragi tradisional Nurwègen sing saiki dipangan karo iwak, daging asin lan sup. Wiwitane minangka panganan pokok petani, pangon lan petani Nurwègen. Roti rata garing lan ora ana banyu, mula bisa disimpen ing wektu sing suwe.[1] .

Bahan baku yaiku glepung gandum, uyah, lan banyu, sanajan ana macem-macem jinis sing kalebu bahan liyane.[2]

Biasane dipangan ing kabèh panganan, asring dibumboni herring lan kentang godhog sing adhem, asring uga krim asem lan / utawa mentega . Panganggone liyane disajikake kanthi betasuppe, sop daging tradisional.[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Nurwègenn Flatbread - My Little Norway". mylittlenorway.com.
  2. "Flatbread, The Nurwègenn National Bread". Diarsip saka sing asli ing 2007-02-06. Dibukak ing 2007-04-23.
  3. "Betasuppe". meny.no. Dibukak ing December 1, 2019.