Five Vi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Five Vi
Five Vi.jpg
LairVivi Rahmawati
Jeneng liyaFive Vi

Vivi Rahmawati biasabe diundhang Five Vi (lair ing Mojokerto, 12 Sèptèmber 1979; umur 40 taun) ya iku aktris Indonesia, Five Vi Rahmawati dikenal dadi aktris sinétron lan bintang model iklan.[1] Dhèwèké duwé anak kang dijenengi Bilqis Emelisqi.[1]

Vi iku mantan istri saka priya kang asalé Malang, jenengé Iwan Setya Budiman, kang resmi cerai nalika taun 2006 mbiyen.[1] Vi ngugat cerai bojoné, amarga sok olih tindak kekerasan saka Iwan Setya Budiman.[1]

Vi karo mantan bojoné, uga kening masalah kang ora wis-wis babagan hak asuh anak.[1] Anaké mau luwih sok tinggal lan digawa déning Iwan Setuya Budiman.[1] Kanggo ngurusi masalah mau iku, Vi akiré ngelibataké LSM Anak, Komisi Nasional Perlindungan Anak (KOMNAS PA) kanggo dadi papan ngadu masarakat babagan masalahé.[1]

Pangadilan akiré menangaké hak asuh anak marang Five Vi.[1] Nanging, masalah durung bubar.[1] Amarga mantan bojoné ngajukaké banding lan Bilqis esih ana ning dekapané Iwan.[1] Five Vi iku uga mantan bojo kapapat pangacara Henry Yosodiningrat.[2]

Gagal mbina gayutan karo priya lokal, Five Vi wiwit nyoba priya saka nagara njaba.[1] Sawisé putus karo bule Jerman kang nyambut gawé dadi pembalap, saiki awit tengah taun 2009 dhèwèké njaliln kasih karo priya saka nagara Italia, kag jenengé Psenner Markus (Marco).[1]

Ning babagan karir aktingé, Five wiwit nyoba main ning filem layar lebar.[1] Dhèwèké main ning filem MAU LAGI nalika taun 2008.[1] Kang paling anyar saka dhèwèké ya iku, main dadi juru main utama ning filem HANTU BINAL JEMBATAN SEMANGGI nalika taun 2009.[1] Nanging, amarga penampilané ning filem iku kebangetan nantang, filem mau diundur panayangané.[1] Dhèwèké mamang sok tampil karo adegan-adegan panas.[2]

Nanging dhèwèké tetep nekanaké batasan seksi lan ngutamakaké profesionalitas.[2] mula dhèwèké ora sembarangan narima tawaran kanggo gawé filem.[2] Filmé ning taun 2011, judhulé DRAKULA CINTA DI PONDOK KELAPA garapan prodhuser Ki Kusumo.[2] Ning filem iku dhèwèké dadi drakulané.[2] Amarga dhèwèké wegah manawa meranaké tokoh kang identik karo setan, mituruté drakula karo setan iku béda.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p biografi five vi dipununduh tanggal 16 Juli 2011
  2. a b c d e f g Five Vi Tolak Jadi Setan, Mau Jadi Drakula dipunuduh tanggal 15 Juli 2011