Fira Basuki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Fira Basuki ya iku panulis novèl kang wis kawentar[1]. Salah siji novèl kang ndadèkaké misuwur ya iku novèl Pintu. Fira Basuki naté golèk ngèlmu ana ing nagara liya. Carita kang ditulis iku akèh mbabar babagan budaya, kaya ta budaya Jawa, Cina utawa Feng Shui, budaya Thailand, lan budaya Barat. Budaya iku nyinggung basa kang dianggo, adat, lan kesenian. Saiki Fira Basuki lagi nggarap novèl kang bakal kababar. Novèl iku nyritakaké kahanan nalika katulis ing twitter. Dadiné, novèl iku arupa kumpulan statusé ing twitter. Lumrahé status iku arupa tulisan kaya ta surupé srengéngé, wiwité dina, lan kegiatané saben dina. Karya utawa novèl kang pisanan digawé ya iku trilogi saka Novèl Jendela-Jendela, Pintu, lan atap. Novèl Jendela-Jendela wis ditransletake ing basa Inggris, saéngga novèl kui bisa diweruhi bangsa jaban rangkah. Sak rampunge trilogi novèl kui, banjur novèl Biru lan Rojak.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]