Finding Nemo (waralaba)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Finding Nemo ya iku sèri filem animasi CGI lan mèdia waralaba Disney sing diwiwiti filem ing taun 2003, Finding Nemo, diprodhuksi déning Pixar lan didistibusikaké déning Walt Disney Pictures. Filem asliné iku uga ana sèkuèl lanjutané ya iku Finding Dory, digebyakaké ing taun 2016. filem loro-loroné iku disutradarani Andrew Stanton.

Film series[besut | besut sumber]

Finding Nemo (2003)[besut | besut sumber]

Finding Nemo logo.svg

Finding Nemo iku filem angka 5 Pixar. Filem iki nyritakaké iwak badut sing jenengé Nemo (Alexander Gould) sing bakal diculik, bapaké sing overprotektif jenengé Marlin (Albert Brooks) dhèwèké karo iwak regal tang jenengé  Dory (Ellen DeGeneres), searches for him all the way tonggolèki anaké Marlin sing jenengé Nemo ing Pelabuhan Sydney. Ing sadawané dalan, Marlin Marlin sinau kanggo njupuk risiko lan ngintuki Nemo ngurus awaké dhéwé.

Finding Dory (2016)[besut | besut sumber]

Finding Dory.svg

Finding Dory iku filem angka 17 Pixar. Finding Dory iku dalan critané fokus karo masalah amnèsiané iwak sing jenengé Dory, dhèwèké sing berpetualang supaya bisa kumpul manèh bareng kaluwargané.[1] Filem iki jupuk latar setaun sawisé Finding Nemo lan panggonan ing pasisir California.[2][3]

Tanggepan Kritik[besut | besut sumber]

Filem Rotten Tomatoes Metacritic
Finding Nemo 99% (255 tanggepan) 90 (38 tanggepan)
Finding Dory 94% (245 tanggepan) 77 (48 tanggepan)
rata-rata 97% 84
Karakter Filem utama Filem Cekak
Finding Nemo

(2003)

Finding Dory

(2016)

Exploring the Reef

(2003)

Marlin Albert Brooks
Dory Ellen DeGeneres Ellen DeGeneres

Sloane Murray (young)
Lucia Geddes (tween)

Ellen DeGeneres
Nemo Alexander Gould Hayden Rolence Alexander Gould
Gill Willem Dafoe
Deb Vicki Lewis
Bloat Brad Garrett
Peach Allison Janney
Gurgle Austin Pendleton
Bubbles Stephen Root
Jacques Joe Ranft Jerome Ranft
Nigel Geoffrey Rush
School of moonfish John Ratzenberger
Crush Andrew Stanton
Mr. Ray Bob Peterson
Bruce Barry Humphries
Anchor Eric Bana
Chum Bruce Spence
Tad Jordy Ranft
Sheldon Erik Per Sullivan
Pearl Erica Beck
Dr. Philip Sherman Bill Hunter
Coral Elizabeth Perkins
Squirt Nicholas Bird Bennett Dammann
Darla LuLu Ebeling
Jenny Diane Keaton
Charlie Eugene Levy
Bailey Ty Burrell
Destiny Kaitlin Olson
Hank Ed O'Neill
Fluke Idris Elba
Rudder Dominic West
Stan Bill Hader
Inez Kate McKinnon
Becky Torbin Xan Bullock
Bill John Ratzenberger

Musik[besut | besut sumber]

Finding Nemo[besut | besut sumber]

Finding Nemo ya iku album lagu latar sing irah-irahané padha karo filemé. Lagu iki dinilai déning Thomas Newman.

Lan penilaiané iku dinominasiké ing  76th Academy Awards for Best Original Score nanging kalah karo The Lord of the Rings: The Return of the King.[4][5] Finding Nemo nampa aji 5/5 lintang saka Juru review filem[6] lan 3.5/5 lintang saka Soundtrack.net.[7]

Kru[besut | besut sumber]

Filem Sutradhara Produser Produser èksekutif Panganggit naskah Komposer Éditor
Finding Nemo Andrew Stanton

Co-directed by: Lee Unkrich

Graham Walters John Lasseter Screenplay by: Andrew Stanton, Bob Peterson and David Reynolds

Original Story by: Andrew Stanton

Thomas Newman David Ian Salter
Finding Dory Andrew Stanton

Co-directed by: Angus MacLane

Lindsey Collins Screenplay by: Andrew Stanton and Victoria Strouse

Original Story by: Andrew Stanton

Axel Geddes

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Risley, Matt (April 2, 2013).
  2. Zeitchik, Steven (April 2, 2013).
  3. Lussier, Germain.
  4. "The 76th Academy Awards (2004) Nominees and Winners".
  5. "Academy Award For Best Original Music Score".
  6. "Finding Nemo".
  7. Brecher, Daniel (August 25, 2003).