Fettuccine

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fettuccine
Fettucine1.JPG
Fresh uncooked fettuccine
Jeneng liyanéFettucce, fettuccelle
JinisPasta
Panggonan asalItaly
Woworan pokokFlour, eggs
Buku masakan: Fettuccine  Médhia: Fettuccine

Fettuccine ( palafalan jroning basa Italia: [fettutˈtʃiːne] ; secara harfiah 'pita cilik' ing basa Italia ; nyanyi fettuccina ) kalebu jinis pasta sing populer ing masakan Roma lan Tuscan . Iki minangka pasta sing rata lan kandel sing biasane digawe saka endhog lan glepung (biasane endhog kanggo saben 100 g tepung), luwih sempit tinimbang, nanging padha karo tagliatelle khas Bologna . [1] Fettuccine bayam digawe saka bayem, glepung, lan endhog.

Fettuccine biasane digawe seger (ing omah utawa komersial), nanging fettuccine garing uga bisa dituku ing toko.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Boni (1983), pg. 44.