Fatehpur Sikri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Fatehpur Sikri
Diwan-i-Khas – Hall of Private Audience
Diwan-i-Khas – Hall of Private Audience
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah India Edit this on Wikidata
Paugeran ii, iii, iv[1]
Rujukan 255
Koordhinat 27°05′28″N 77°39′40″E / 27.091°N 77.661°E / 27.091; 77.661
Prasasti 1986 (Sèsi 10th)

Fatehpur Sikri dipunyasa ing abad 16 déning Kaisar Akbar. Fatehpur Sikri inggih punika kutha krajan Kakaisaran Mughal kirang langkung 10 taun. Area monumen lan candhi, gadhah arsitèktur ingkang sami, tuladha masjid ingkang paling ageng ing India, Masjid Jama. Fatehpur Sikri inggih punika dados lambang pradaban Mughal ing pungkasan abad 16. Fatehpur Sikri dados tuladha kagem arsitèktur saé saking ansambel arsitèktur ingkang dipunyasa antawisipun taun 1571 lan 1585.[2]

Sajarah Fatehpur Sikri[besut | besut sumber]

Fatehpur Sikri inggih punika dados kutha krajan karajaan Mughal. Kaisar Akbar (1556-1605) yasan ing taun 1571, ing situs sami ing pundhi kelairan larenipun, Jahangir ingkang dipundamel déning Shaikh Salim Chisti (1480-1572). Damelipun sampun bakda taun 1573. Ing taun 1585 Akbar medal saking Fatehpur Sikri kagem perang kaliyan suku-suku Afghanistan lan damel kutha krajan énggal, Lahore. Fatehpur Sikri dados pengadilan Mughal ageng ananging ngantos tigang wulan ing taun 1619. Situs pungkasan dipunsareaken ngantos eksplorasi arkéologi ing taun 1892.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://whc.unesco.org/en/list/255.
  2. ^ www.agraindia.org.uk(dipuntingali tanggal 21 September 2011)
  3. ^ whc.unesco.org(dipuntingali tanggal 21 September 2011)