Fatehpur Sikri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sana Warisan Donya UNESCO
Fatehpur Sikri
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Diwan-i-Khas – Hall of Private Audience
Diwan-i-Khas – Hall of Private Audience

Jinis Cultural
Wewaton ii, iii, iv
Rujukan 255
Tlatah UNESCO Asia-Pacific
Sujarah prasasti
Prasasti 1986 (Sési 10th)

Fatehpur Sikri dipunbiyangun ing abad 16 déning Kaisar Akbar. Fatehpur Sikri inggih punika kutha krajan Kakaisaran Mughal kirang langkung 10 taun. Area monumen lan candhi, gadhahi arsitektur ingkang sami, tuladha masjid ingkang paling ageng ing India, Masjid Jama. Fatehpur Sikri inggih punika dados lambang pradaban Mughal ing pungkasan abad 16. Fatehpur Sikri dados tuladha kagem arsitektur sae saking ansambel arsitektur ingkang dipunbiyangun antawisipun taun 1571 lan 1585.[1]

Sajarah Fatehpur Sikri[besut | besut sumber]

Fatehpur Sikri inggih punika dados kutha krajan karajaan Mughal. Kaisar Akbar (1556-1605) wewangunan ing taun 1571, ing situs sami ing pundhi kelairan larenipun, Jahangir ingkang dipundamel déning Shaikh Salim Chisti (1480-1572). Damelipun sampun bakda taun 1573. Ing taun 1585 Akbar medal saking Fatehpur Sikri kagem perang kaliyan suku-suku Afghanistan lan damel kutha krajan enggal, Lahore. Fatehpur Sikri dados pengadilan Mughal ageng ananging ngantos tigang wulan ing taun 1619. Situs pungkasan dipunsareaken ngantos eksplorasi arkéologi ing taun 1892.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)www.agraindia.org.uk(dipuntingali tanggal 21 September 2011)
  2. ^ (en)whc.unesco.org(dipuntingali tanggal 21 September 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fatehpur_Sikri&oldid=1048768"