Farinata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Farinata
La Farinata di ceci.jpg
Jeneng liyanéSocca, cecina
JinisPancake
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaLiguria, Tuscany
Woworan pokokChickpea flour, water, olive oil
Buku masakan: Farinata  Médhia: Farinata

Farinatapalafalan jroning basa Italia: [fariˈnaːta], soccapalafalan jroning basa Italia: [ˈsɔkka], torta di cecipalafalan jroning basa Italia: [ˈtorta di ˈtʃeːtʃi], utawa cecinapalafalan jroning basa Italia: [tʃeˈtʃiːna] yaiku olahan kang kalebu jinis pancake sing ora lan ragi utawa crêpe sing digawe saka glepung kacang . Asale saka Genoa lan banjur dadi panganan khas pesisir Laut Ligurian, wiwit saka Nice nganti pulo Elba .