Faisalabad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Faisalabad
Faisalabad
فیصل آباد
Kutha kabupatèn
Urutan saarah dom jam saka ndhuwur: Faisalabad Clock Tower, Iqbal Stadium, Am-Tex Water Fountain, University of Agriculture, D-Ground Park, State Life and District Court.
Urutan saarah dom jam saka ndhuwur: Faisalabad Clock Tower, Iqbal Stadium, Am-Tex Water Fountain, University of Agriculture, D-Ground Park, State Life and District Court.
Faisalabad kapernah ing Pakistan
Faisalabad
Faisalabad
Lokasi ing Pakistan
Koordhinat: 31°21′52″N 72°59′40″E / 31.36444°N 72.99444°E / 31.36444; 72.99444
Negara Pakistan
RegionPunjab
DistrikDistrik Faisalabad
Kutha otonom8
Union councils289
Pamaréntahan
 • Jiniskutha distrik
 • Nazim---------------
 • Naib nazim---------------
Laladan
 • Gunggung1.280 km2 (490 sq mi)
Cacah warga (2010)[1]
 • Gunggung2.880.675
Zona wektuPST (UTC+5)
 • Usum panas (DST)PDT (UTC+6)
Kodhe laladan041
Situs webwww.faisalabad.gov.pk

Faisalabad (Punjabi, Basa Urdu: فیصل آباد) iku sawijining kutha ing provinsi Punjab, Pakistan. Biyèn kutha iki ditepungi kanthi jeneng Lyallpur. Faisalabad iku kutha paling gehdé katelu ing Pakistan sawisé Karachi lan Lahore. Sadurungé madegé kutha iki nalika taun 1880, tlatah iki sithik banget sing ndunungi. Populasiné mundhak saka 9.171 ing taun 1901 dadi 979.000 ing taun 1951 lan 2.009.000 ing taun 1998.[2] Distrik Faisalabad sing luwih wiyar duwé populasi watara 5,4 yuta jiwa ing taun 1998.[3]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. World Gazetteer estimate (01-01-2006)
  2. "Population size and growth of major cities". Population Census Organization of Pakistan. 1998. Dijupuk 2009-06-03. 
  3. "Population". City District Government of Faisalabad. 2007. Dijupuk 2009-06-03.