Faisalabad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Faisalabad
Faisalabad
فیصل آباد
Kutha kabupatèn
Urutan saarah dom jam saka ndhuwur: Faisalabad Clock Tower, Iqbal Stadium, Am-Tex Water Fountain, University of Agriculture, D-Ground Park, State Life and District Court.
Urutan saarah dom jam saka ndhuwur: Faisalabad Clock Tower, Iqbal Stadium, Am-Tex Water Fountain, University of Agriculture, D-Ground Park, State Life and District Court.
Negara  Pakistan
Region Punjab
Distrik Distrik Faisalabad
Kutha otonom 8
Union councils 289
Papréntahan
 • Jinis kutha distrik
 • Nazim
 • Naib nazim
Laladan
 • Gunggung 1.280 km2 (490 sq mi)
Cacah warga (2010)[1]
 • Gunggung 2.880.675
Zona wektu PST (UTC+5)
 • Usum panas (DST) PDT (UTC+6)
Kodhe laladan 041
Situs wèb www.faisalabad.gov.pk

Faisalabad (Punjabi, Basa Urdu: فیصل آباد) iku sawijining kutha ing provinsi Punjab, Pakistan. Biyèn kutha iki ditepungi kanthi jeneng Lyallpur. Faisalabad iku kutha paling gehdé katelu ing Pakistan sawisé Karachi lan Lahore. Sadurungé madegé kutha iki nalika taun 1880, tlatah iki sithik banget sing ndunungi. Populasiné mundhak saka 9.171 ing taun 1901 dadi 979.000 ing taun 1951 lan 2.009.000 ing taun 1998.[2] Distrik Faisalabad sing luwih wiyar duwé populasi watara 5,4 yuta jiwa ing taun 1998.[3]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ World Gazetteer estimate (01-01-2006)
  2. ^ "Population size and growth of major cities". Population Census Organization of Pakistan. 1998. Dijupuk 2009-06-03. 
  3. ^ "Population". City District Government of Faisalabad. 2007. Dijupuk 2009-06-03.