Faisalabad

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Faisalabad
Faisalabad
فیصل آباد
Kutha kabupatèn
Urutan saarah dom jam seka ndhuwur: Faisalabad Clock Tower, Iqbal Stadium, Am-Tex Water Fountain, University of Agriculture, D-Ground Park, State Life and District Court.
Urutan saarah dom jam seka ndhuwur: Faisalabad Clock Tower, Iqbal Stadium, Am-Tex Water Fountain, University of Agriculture, D-Ground Park, State Life and District Court.
Faisalabad is located in Pakistan
Faisalabad
Lokasi ing Pakistan
Coordinates: 31°21′52″N 72°59′40″E / 31.36444°L 72.99444°W / 31.36444; 72.99444
Negara Flag of Pakistan Pakistan
Region Punjab
Distrik Distrik Faisalabad
Kutha otonom 8
Union councils 289
Government
 • Type kutha distrik
 • Nazim
 • Naib nazim
Area
 • Total 1.280 km2 (490 sq mi)
Population (2010)[1]
 • Total 2.880.675
Time zone PST (UTC+5)
 • Summer (DST) PDT (UTC+6)
Area code(s) 041
Website www.faisalabad.gov.pk

Faisalabad (Punjabi, Basa Urdu: فیصل آباد) iku sawijining kutha ing provinsi Punjab, Pakistan. Biyèn kutha iki ditepungi kanthi jeneng Lyallpur. Faisalabad iku kutha paling gehdé katelu ing Pakistan sawisé Karachi lan Lahore. Sadurungé madegé kutha iki nalika taun 1880, wilayah iki sithik banget pedunungé. Populasiné ningkat saka 9.171 ing taun 1901 dadi 979.000 ing taun 1951 lan 2.009.000 ing taun 1998.[2] Distrik Faisalabad sing luwih wiyar duwé populasi watara 5,4 yuta jiwa ing taun 1998.[3]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ World Gazetteer estimate (01-01-2006)
  2. ^ "Population size and growth of major cities". Population Census Organization of Pakistan. 1998. Retrieved 2009-06-03. 
  3. ^ "Population". City District Government of Faisalabad. 2007. Retrieved 2009-06-03. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Faisalabad&oldid=928321"