Fårikål

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fårikål
Får i kål.jpg
JinisStew
Panggonan asalNorway
Tlatah utawa prajaNorway
Woworan pokokMutton with bone, cabbage, black pepper, wheat flour
Buku masakan: Fårikål  Médhia: Fårikål

Fårikål ( Pangucap cara Nurwègen: [foːrɪkɔl] ) minangka panganan tradisional Nurwègen, sing dianggep akeh minangka panganan nasional ing negara kasebut.[1][2] Yaiku potongan daging wedhus nganggo balung, kubis, mrica ireng sakabehane lan sok-sok glepung gandum, dimasak suwene pirang-pirang jam ing kaserol, umume disedhiyakake karo kentang sing digodhog ing kulit. Sajian biasane disiapake ing awal musim gugur. Dina Riyaya Fårikål dirayakake ing dina Kamis pungkasan wulan September saben taun

.[3][4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Norway sticks with fårikål as national dish". Thelocal.no. 17 June 2014. Dibukak ing 15 December 2017.
  2. "Norway to replace fårikål as national dish". Thelocal.no. 20 January 2014. Dibukak ing 15 December 2017.
  3. "Fårikålens Festdag". Matprat.no. 2010-10-04. Diarsip saka sing asli ing 2013-02-23. Dibukak ing 2010-10-04.
  4. "Fårikålens Festdag". Farikal.no. 2010-10-04. Diarsip saka sing asli ing 2010-10-04. Dibukak ing 2010-10-04.