Eyang Subur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Eyang Subur
Karikatur Eyang Subur.jpg
Karikatur Eyang Subur déning Sheila[1]
Lair(1946-12-12)Dhésèmber 12, 1946
Indonésia Jombang
BangsaIndonésia
Jeneng liyaEyang
PakaryanPengusaha, Kolektor, Penasihat Spiritual
Kondhang ingPadudon kaliyan Adi Bing Slamet
Wong tuwaMatari lan Rubiah
Eyang Subur

Eyang Subur utawi Subur (miyos ing Jombang, 12 Dhésèmber 1946), inggih punika satunggaling pangusaha, kolektor kristal, lan panasihat spiritual. Panjenenganipun dados misuwur amargi kadadosan padu kaliyan artis Adi Bing Slamet. Adi sampun ndakwa Eyang Subur nindakaken, ngajaraken lan nyebaraken piwulang sesat. Nanging sadaya dakwan kalawau dipuntulak déning Eyang Subur lumantar pengacaranipun. Eyang Subur punika putra pambajeng saking tigang sadhèrèk, putra pasangan Matari lan Rubiah.

Panjenenganipun miyos saking kulawargi tani ingkang kirang mampu. Dereng wonten katrangan resmi ingkang nerangaken padamelanipun Eyang Subur, amargi piyambakipun nulak manawi dipunanggep minangka paranormal. Piyambakipun namung ngakeni remen wawan rembag bab agami, penyakit, lan nagara.[2]

Subur gadhah garwa 7 cacahipun lan bab punika dados polemik ing masarakat, ngantos Subur ngayahi pamareksaan ing Majelis Ulama Indonesia (MUI) amargi gadhah garwa kathah.[2] Sanèsipun punika, Subur ugi kedah ngadhepi kasus kaliyan kapolisisan sasampunipun dipunlaporaken awit pasal pangeyekan marang agami déning Adi Bing Slamet.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Postingan karikatur oleh Sheila di Facebook; Diakses 9 Juli 2013
  2. a b c kapanlagi.com. "Eyang Subur". kapanlagi.com. Dijupuk 11 Juni.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njawi[besut | besut sumber]