Ès Dogèr

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Es Doger)
Jump to navigation Jump to search
gambar es doger

Es dogèr ya iku ombènan kang kagawé saka susu kelapa atis.[1] ombenan iki gampang diteoni ing Bandung, Jawa Barat.[1] Nanging sanajan Es iki khas Bandung, Es Doger uga bisa ditemoni ing kutha-kutha gedhé ing Indonesia, kaya Jakarta, Malang, lan Surabaya.[1]

Saliyané rasa kang énak, es doger uga énak diombe yèn wayah nembé panas-panase.[1] Es Doger uga énak diombe sawisé ulah raga.[1]

Bahan kanggo gawé es doger ya iku susu lan parutan kelap ditambah tape, ketan ireng, alpukat lan liya-liyané.[1]

Sajarah Es Doger[besut | besut sumber]

Es doger pisanan ana ing Cirebon, es doger mung didol nganggo pikulan.[1] Biyèn jenenge mung es serut, nanging amarga wis nggunakaké songkro utawa gerobak jenenge maleh dadi es doger, singkaan saka "dorong gerobak".[1]

Jenenge kang maleh saka es serut dadi es doger, ndadèkaké rasané uga maleh.[1] Es Doger saki ditembahik bahan-bahan liyané, malah kelebu woh-wohan.[1] Biyèn, es doger ora nganggo alpukat, kelapa utawa nangka amarga asline es doger mung nganggo tape, ketan ireng sarta pacar cina.[1]

Resep Es Doger[besut | besut sumber]

Bahan[besut | besut sumber]

Jejangkep[besut | besut sumber]

Cara Nggawé[besut | besut sumber]

  1. degan dikerok alus, merah delima digodhog banjur disisihake[2]
  2. santen digodhog karo gula. diudheg terus nganti umup, dientas banjur diudheg manèh nganti rata lan adem.[2]
  3. leboke ing freezer, nganti arep dadi es banjur diserut lan dimixer, baleni nganti ping loro utawa telu[2]
  4. rikala mixe sing pungkasan, cmpurake serutan kelapa lan pewarna abang.[2]

Cara nyugatake es doger ya iku bahan jejangkep dilebokake ing gelas saji banjur ditambahi es santan, pungkasan ditambahi susu ing dhuwure.[2]

Cathtetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k Okefood (dipunundhuh tanggal 2 februari 2013)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m resep makanan komplit (dipunundhuh tanggal 2 februari 2013)