Es Doger

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
gambar es doger

Es dogèr ya iku ombènan kang kagawé saka susu kelapa atis.[1] ombenan iki gampang diteoni ing Bandung, Jawa Barat.[1] Nanging sanajan Es iki khas Bandung, Es Doger uga bisa ditemoni ing kutha-kutha gedhé ing Indonesia, kaya Jakarta, Malang, lan Surabaya.[1]

Saliyané rasa kang enak, es doger uga enak diombe yèn wayah nembé panas-panase.[1] Es Doger uga enak diombe sawisé ulah raga.[1]

Bahan kanggo gawé es doger ya iku susu lan parutan kelap ditambah tape, ketan ireng, alpukat lan liya-liyané.[1]

Sajarah Es Doger[besut | besut sumber]

Es doger pisanan ana ing Cirebon, es doger mung didol nganggo pikulan.[1] Biyèn jenenge mung es serut, nanging amarga wis nggunakake songkro utawa gerobak jenenge maleh dadi es doger, singkaan saka "dorong gerobak".[1]

Jenenge kang maleh saka es serut dadi es doger, ndadèkaké rasane uga maleh.[1] Es Doger saki ditembahik bahan-bahan liyané, malah kelebu woh-wohan.[1] Biyèn, es doger ora nganggo alpukat, kelapa utawa nangka amarga asline es doger mung nganggo tape, ketan ireng sarta pacar cina.[1]

Resep Es Doger[besut | besut sumber]

Bahan[besut | besut sumber]

Jejangkep[besut | besut sumber]

Cara Nggawé[besut | besut sumber]

  1. degan dikerok alus, merah delima digodhog banjur disisihake[2]
  2. santen digodhog karo gula. diudheg terus nganti umup, dientas banjur diudheg manèh nganti rata lan adem.[2]
  3. leboke ing freezer, nganti arep dadi es banjur diserut lan dimixer, baleni nganti ping loro utawa telu[2]
  4. rikala mixe sing pungkasan, cmpurake serutan kelapa lan pewarna abang.[2]

Cara nyugatake es doger ya iku bahan jejangkep dilebokake ing gelas saji banjur ditambahi es santan, pungkasan ditambahi susu ing dhuwure.[2]

Cathtetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k Okefood (dipunundhuh tanggal 2 februari 2013)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m resep makanan komplit (dipunundhuh tanggal 2 februari 2013)