Es Doger

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
gambar es doger

Es doger yaiku ombenan kang kagawe saka susu kelapa atis.[1] ombenan iki gampang diteoni ing Bandung, Jawa Barat.[1] Nanging senajan Es iki khas Bandung, Es Doger uga bisa ditemoni ing kutha-kutha gedhe ing Indonesia, kaya Jakarta, Malang, lan Surabaya.[1]

Saliyane rasa kang enak, es doger uga enak diombe yen wayah nembe panas-panase.[1] Es Doger uga enak diombe sawise olahraga.[1]

Bahan kanggo gawe es doger yaiku susu lan parutan kelap ditambah tape, ketan ireng, alpukat lan liya-liyane.[1]

Sajarah Es Doger[sunting | sunting sumber]

Es doger pisanan ana ing Cirebon, es doger mung didol nganggo pikulan.[1] Biyen jenenge mung es serut, nanging amerga wis nggunakake songkro utawa gerobak jenenge maleh dadi es doger, singkaan saka "dorong gerobak".[1]

Jenenge kang maleh saka es serut dadi es doger, ndadekake rasane uga maleh.[1] Es Doger saki ditembahik bahan-bahan liyane, malah kelebu woh-wohan.[1] Biyen, es doger ora nganggo alpukat, kelapa utawa nangka amerga asline es doger mung nganggo tape, ketan ireng sarta pacar cina.[1]

Resep Es Doger[sunting | sunting sumber]

Bahan[sunting | sunting sumber]

Jejangkep[sunting | sunting sumber]

Cara Nggawe[sunting | sunting sumber]

  1. degan dikerok alus, merah delima digodhog banjur disisihake[2]
  2. santen digodhog karo gula. diudheg terus nganti umup, dientas banjur diudheg meneh nganti rata lan adem.[2]
  3. leboke ing freezer, nganti arep dadi es banjur diserut lan dimixer, baleni nganti ping loro utawa telu[2]
  4. rikala mixe sing pungkasan, cmpurake serutan kelapa lan pewarna abang.[2]

Cara nyugatake es doger yaiku bahan jejangkep dilebokake ing gelas saji banjur ditambahi es santan, pungkasan ditambahi susu ing dhuwure.[2]

Cathtetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)Okefood (dipunundhuh tanggal 2 februari 2013)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)resep makanan komplit (dipunundhuh tanggal 2 februari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Es_Doger&oldid=836433"