Eru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar Eru

ERU (Basa Koréa: 이루 lair 5 Juli 1983; umur 29 taun) ya iku jeneng panggung saka penyanyi lan panulis lagu K-Pop Jo Sung Hyun.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Eru lair ing New York Amérikah Sarékat tanggal 5 Juli 1983 saka wong tuwa kang asli wong Koréa.[1] Dhèwèké anak nomer loro.[1] Eru manggon ing New York nganti umuré 7 taun, banjur bareng karo kulawargané pindhah menyang Koréa Kidul.[1]

Eru kepengen dadi prodhuser mulane dhèwèké akèh ngarang lagu.[1] Nanging sawisé dipikir-pikir dhèwèké ora manèh njaluk wong liya nyanyekake lagune.[1] Dhèwèké pengen nyanyi lagune dhéwé.[1] Pikire wong kang nggawe lagu luwih paham karepe lagune tinimbang wong liya.[1] Mula iku dhèwèké mutusaké pengen dadi penyanyi.[1]

Banjur dhèwèké nglakoni gladhen suwéné 2 taun sadurungé miwiti dadi penyanyi taun 2005.[2] Album lagune Eru kang kapisan dibyantu déning akèh musisi, kaya Joo Young Hoon, Lee Hyun Jung, lan penggladhen swara No Young Joo,kang uga nggadhen NoA, Fly to the Sky lan Lee Soo Young. Ana 100 wong saka orkestra uga mèlu byantu ing album iku.[2] Lagu kapisane saka album iku ya iku "다시 태어나도".[2]

Eru ngentokake album kalorone judhule Level II tanggal 16 September 2006.[2] Lagu unggulane ya iku "까만안경" kang nyanyi bareng karo Daylight, lagu mau misuwur lan disenengi wong akèh, sarta bakal éntuk panghargyan saka endi baé.[2] Kelebu Jukeon's song of the month (oktober 2006) lan SBS's Bonsang Award.[2] Vidio klipe uga misuwur lan disenengi wong akèh, ana ing kono uga mèlu byantu Kim Hyun Joong saka SS501, Lee Young Ah lan Ahn Sung Ki.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album Pratélan Track
Begin to Breathe
  • Rilis: 6 September 2005
  • Basa: Koréa (kecuali track #8)
  • Penjualan: 17,000
  1. Rebirth (다시 태어나도)
  2. Sorry (미안해)
  3. Finding Lost Memories (숨은추억찾기)
  4. What Do I Do? (어떡해)
  5. Speak (말해요)
  6. The Similar Person (내가 닮은 사람)
  7. If I Could Go Back (돌아갈 수 만 있다면)
  8. Life
  9. You Don't Know (모르잖아요)
  10. Until Forever After (영원 그 다음까지)
  11. Always (내내)
Level II
  • Rilis: 16 September 2006
  • Basa: Koréa
  • Penjualan: 35.000
  1. Black Glasses (까만안경)
  2. Come Back to Me (돌아와 내게)
  3. Not to be Late (늦지 않기를..)
  4. I'll Promise
  5. Leave (떠나가)
  6. With You
  7. Heartbreak (가슴앓이)
  8. White Snow (흰눈)
  9. Because I Love You (사랑하니까)
  10. Okkyungi (옥경이)
Eru Returns
  • Rilis: 19 September 2007
  • Basa: Koréa
  • Penjualan: 50.665
  1. Because We Are Two(둘이라서)
  2. Did you loved me (사랑했나요)
  3. Wintering (겨울나기)
  4. Love is sad talk (사랑이라는 슬픈얘기)
  5. Mannequin (마네킹)
  6. I Love You (사랑해)
  7. Disguise (가면)
  8. I'm Happy (행복합니다)
  9. She's Crying 그녀가 울어요
  10. One Word (한마디)
  11. Greetings (인사말)
Eru Returns Repackage (singel)
  • Released: 1 February 2008
  • Basa: Koréa
  1. Mannequin (Chorus Edit) (마네킹)
  2. Handkerchief (손수건)
Eru Digital Single Album
  • Rilis: 28 Maret 2008
  • Basa: Koréa
  1. Last Concert Feat. Brian, Mithra Jin, McMong (마지막 콘서트)
  2. Left Alone (홀로 된다는 것)
Got To Be
  • Rilis: 23 Agustus 2010
  • Basa: Koréa
  1. Time (Feat. Shorry J of Mighty Mouth)
  2. White Tears (하얀 눈물)
  3. Confession (고백)
  4. After Being Late (늦은 후회)
  5. Love Melody (사랑 멜로디) (KBS 2TV 솔약국집 아들들 OST)
  6. Even If I Say I Love You Again (다시 사랑한다 말해도)
  7. If Only..
  8. Think About It Feat. Joohee of 8Eight (생각해봐요)
  9. I Hate You (내가 밉다)
  10. Love Me Even If We Separate (이별마저 사랑해줄게)
  11. I Believe In Love (사랑을 믿어요) (KBS 2TV 솔약국집 아들들 OST)
  12. White Tears (하얀 눈물) (Inst.)
Feel Brand New
  • Rilis: 24 April 2011
  • Basa: Koréa
  1. Countrified And Immature (촌스럽고 유치하게)
  2. Beautiful (Feat. Sangchu of Mighty Mouth) (예뻐요)
  3. Try To Forget (잊으려고)
  4. Strong Woman (독한 여자)
  5. Countrified And Immature (촌스럽고 유치하게) (Inst.)
Dda Rah Rah (Single)
  • Rilis: 23 Maret 2012
  • Basa: Koréa
  1. Dda Rah Rah (따라라)
  2. Dda Rah Rah (따라라) (Inst.)
Feel Brand New Part 2
  • Released: 8 Agustus 2012
  • Basa: Koréa
  1. I Hate you (Feat. Junhyung of BEAST) (미워요)
  2. Drive (Feat. Shorry J of Mighty Mouth) (드라이브)
  3. Don't Say It (하지마요)
  4. Highlight (Feat. Ailee) (하이라이트)
  5. So Bad
Don't Hurt
  • Rilis: 29 Dhésèmber 2012
  • Basa: Koréa
  1. Don't Hurt (Feat. Hyuna)

Penghargaan[besut | besut sumber]

Tahun Penghargaan
2005
2006
  • Jukeon Digital Music Awards - Digital Music Award "Black Glasses" (22 Dhésèmber)
  • MTV 16th Seoul Music Awards - Digital Music Award (1 Dhésèmber)
  • MTV 16th Seoul Music Awards - Bonsang Award (1 Dhésèmber)
  • Mnet 21st Golden Disk Awards - Digital Popularity Award (14 Dhésèmber)
  • SBS Gayo Daejun - Bonsang Award (29 Dhésèmber).
2008
  • 17th Seoul Music Awards: Bonsang Award (31 Januari)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i Penyanyi K-Pop Eru (dipunundhuh tanggal 19 Maret 2013)
  2. a b c d e f g Artis Korea Eru (dipunundhuh tanggal 19 Maret 2013)