Erik Durm

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Erik Durm
Erik Durm IMG 1748.jpg
Durm ing BVB taun 2014.
Katerangan priangga
Jeneng dawa Erik Durm[1]
Tanggal lair (1992-05-12) 12 Mèi 1992 (umur 27)
Papan lair Pirmasens, Jerman
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Posisi main Left back / Right back
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 37
Karir nom
1997–2008 SG Rieschweiler
2008–2010 1. FC Saarbrücken
2010–2011 1. FSV Mainz 05
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2012 1. FSV Mainz 05 II 33 (13)
2012–2015 Borussia Dortmund II 32 (2)
2013– Borussia Dortmund 64 (2)
Tim nasional
2011 Jerman U19 2 (2)
2011 Jerman U20 1 (0)
2013–2014 Jerman U21 5 (0)
2014– Jerman 7 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:16, 04 June 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 13:56, 19 November 2014 (UTC)

Erik Durm (miyos 12 Mèi 1992) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Jerman ingkang main bal ing klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund lan Timnas Jerman. Piyambakipun nidakaken debut profésionalipun ing timnas Jerman wekdal taun 2014, lan dados bagéyan angguta skuad Jerman ingkang dados Juwara Piala Donya.[2]

Karièr klub[besut | besut sumber]

Karièr Kawitan[besut | besut sumber]

Durm miwiti karir klub ing taun 1998 ing akadhemi SG Rieschweiler, lajeng nggabung dhateng akadhemi 1. FC Saarbrücken ing taun 2008 lan piyambakipun dados panyithak gol paling kathah liga musim 2009-2010 kanthi 13 gol.[3] Wulan Juli 2010, Durm dipundhaftarajen ing akadhemi 1. FSV Mainz 05 lan menangaken Piala Federasi Pemudha 2010-2011 ing Jerman. Piyambakipun nindakaken debut musim 2010-2011 kanggé tim kaping kalih klub 1. FSV Mainz ing tanggal 4 Desember 2010 nglawan SV Elversberg.[4]

Ing musim 2011-12, Durm kasil dados tim lapis kaping kalih klub 1. FSV Mainz 05 lan nyithak pitung gol ing sedasa pertandhingan. Lajeng Durm nyithak kalih gol wekdal 1. FSV Mainz 05 II menang tandhang 3-0 ing matchday 7 nglawan tim lapis kalih Eintracht Frankfurt.[5]

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "2014 FIFA World Cup Brazil: List of Players" (PDF). FIFA. 11 June 2014. k. 16. Dijupuk 11 June 2014. 
  2. Erik Durm(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  3. [www.pfaelzischer-merkur.de/sport/art27519,3173713#.UAgfO5HluSp Der Traum von der Karriere als Fußballprofi](dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  4. 1. FSV Mainz 05 II 1:1 SV 07 Elversberg(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  5. [www.kicker.de/news/fussball/regionalliga/startseite/558883/artikel_durm_torjaeger-begeistert-mainz.html '"Durm: Torjäger begeistert Mainz" ](dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)