Erekhtheion

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Erechtheum.

Erekhteion yaiku kuil Yunani kuno kang dumunung ing sisih lor Akropolis ing Athena minangka tandingan saka kuil Parthenon.[1] Kuil Erekhteion dibangun ing taun 421 SM-405 SM nangig diremokake dening bangsa Persia.[1] Wong Athena ngumbarake remukan kuil iki kanggo ngelingake masarakat ngenani prastawa perebutan Akropolis.[1] Jeneng kuil iki asale saka Erektheus, yaiku pemimpin legendaris Athena kang disembah bebarengan karo Athena lan dewa-dewa liyane.[1][2] Kuil iki dikenal minangka bageyan saka komplek kuil Yunani kuno.[1] Arsitektur ruangan sisih wetan didibangun kanggo Athena Polias utawa Athena minangka pelindung kutha.[1] Ing bageyan arsitektur sisih kidul ana bangunan kang ditopang dening saka kang bentuke karytid (figur wanita) kang gayane klasik.[1] Karytid ngilustrasekake hubungan metafora harmonis antarane ideal lan organik, manungsa lan abstrak kang dadi ciri kas gaya arsitektur klasik Yunani.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Adams, Laurie Schneider (2001). A History of Western Art. McGraw-Hill. ISBN 0-07-231717-5.
  2. ^ (en)The Erechtheum of Acropolis, athensguide. Diundhuh tanggal 26 Mei 2010.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:Arsitektur-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Erekhtheion&oldid=843086"