Emraan Hashmi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Emraan Hashmi
EmraanHashmi.jpg
Hashmi ing Perusahaan Percept Picture lan konferènsi pèrs Vishesh Film ', 2008.
Lair Emraan Anwar Hashmi
(1979-03-24) Maret 24, 1979 (umur 39)
Mumbai, India
Pakaryan Actor
Taun aktif 2003–saiki
Bojo Parveen Shahani
Sana jaringan http://www.emraan-hashmi.net/

Emraan Anwar Hashmi (basa Hindi: इमरान हाशमी Basa Urdu: عمران انور ہاشمی; (1979-03-24) Maret 24, 1979 (umur 39)), dhèwèké iku aktor saka India. [1] Wong tuwané jenengé Anwar Hashmi lan Maherahh Hasmi.[1] Bapaké duwé agama Islam, nanging ibuné duwé agama Katulik.[1] Dhèwèké njupuk jurusan grafik animasi ing Sydenham College sekolah kang ana ing Mumbai.[1] Hashmi palakrama karo pacangané kang duwé jeneng Parveen Shahani ing sasi Dhésèmber 2006 lan saiki wis duwé anak lanang kang dijenengi Ayaan.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Hashmi gawé filem debuté kang judhulé FOOTHPATH ing taun 2003.[1] Taun-taun sawisé iku, bebarengan karo Malika Sherawat, dhèwèké mainaké peran ing thriller kang judhulé "Murder" kang dadi box office nalika wektu iku.[1] Taun 2005, dhèwèké mainaké peran ing filem-filem kang judhulé "Zeher", "Aasiq Banaya Apne", lan "Kalyuq".[1] Taun 2006, dhèwèké mainaké peran ing filem kang judhulé "Gangster".[1] Taun 2007, Hashmi mainaké peran ing telung filem, ya iku, filem: "Good Boy and Bad Boy", "The Train", lan "Awarapan", nanging mung filem kang duwé judhul "Awarapan" kang bisa mlebu nominasi ing box office.[1]

Taun sawisé iku, dhèwèké ngerilis filem gawéané dhéwé kang kaping pisanan, diwènèhi judhul "Jannat", filem mau suksès ing pasaran.[1] Taun 2009, filemé kang judhulé "Raaz-The Mistery Continues" dirilis lan dadi filem kang suksès banget nalika wektu iku, dhèwèké kasil mlebu ing box office.[1] Filmé kang kaping loroné dirilis ning taun 2009 kang judhulé TURN MILE gagal mlbu ning box office.[1] Taun 2010, Hashmi mainaké peran ing filem kang judhulé "Once Upon A Time In Mumbai", filem iki nuli mlebu dadi box office.[1]

Film[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Emraan Hashmi[1]:

  • 2003 : Foothpath
  • 2004 : Murder[2]
  • 2004 : Tumsa Nahin Dekha
  • 2005 : Zeher
  • 2005 : Aasiq Banaya Aapne
  • 2005 : Chocolate: Deep Dark Secrets
  • 2005 : Kalyug
  • 2006 : Jawani Diwani – A Youthful Joyride
  • 2006 : Aksar
  • 2006 : Gangster
  • 2006 : The Killer
  • 2006 : Dil Diya Hai
  • 2007 : Good Boy, Bad Boy
  • 2007 : The Train: Some Lines Should Never Be Crossed
  • 2007 : Awarapan
  • 2008 : Jannat
  • 2009 : Raaz- The Mistery Continues
  • 2009 : Turn Mile
  • 2010 : Once Upon A Time In Mumbai
  • 2010 : Crook: It’s Good To Be Bad
  • 2010 : 24 x 7 Raftaar
  • 2011 : Dil Toh Bachcha Hai Ji
  • 2011 : Murder 2[2]

Bebungah[besut | besut sumber]

Bebungah kang tau ditampa déning Emraan Hashmi[1]:

  • 2005 : Nominasi Star Screen Award sebagai Best Villain in Murdrer
  • 2005 : Pemenang Stardus Award sebagai Best Actor in a Negative Role in Murder
  • 2007 : Nominasi Filmfare Award sebagai Best Villain in Gangster
  • 2007 : Nominasi IIFA Award minangka Best Actor in a Negatve Role in Gangster
  • 2008 : Nominasi IIFA Award minangka Best Actor in Awarapan
  • 2009 : Nominasi IIFA Award minangka Best Actor in Jannat

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p biografi Emran Hashmi diundhuh tanggal 20 Agustus 2011
  2. ^ a b berita Emran Hashmi diundhuh tanggal 20 Agustus 2011