Emraan Hashmi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Emraan Hashmi
EmraanHashmi.jpg
Hashmi ing Perusahaan Percept Picture lan konferènsi pèrs Vishesh Film ', 2008.
Lair Emraan Anwar Hashmi
(1979-03-24) Maret 24, 1979 (age 37)
Mumbai, India
Pakaryan Actor
Taun aktif 2003–saiki
Bojo Parveen Shahani
Sana jaringan http://www.emraan-hashmi.net/

Emraan Anwar Hashmi (basa Hindi: इमरान हाशमी Basa Urdu: عمران انور ہاشمی; (1979-03-24) Maret 24, 1979 (age 37)), dhèwèké iku aktor saka India. [1] Wong tuwané jenengé Anwar Hashmi lan Maherahh Hasmi.[1] Bapaké anduwèni agama Islam, ananging ibuné anduwèni agama Katulik.[1] Dhèwèké njupuk jurusan grafik animasi ing Sydenham College sekolah kang ana ing Mumbai.[1] Hashmi palakrama karo pacangané kang anduwèni jeneng Parveen Shahani ing sasi Desember 2006 lan saiki wis anduwèni anak lanang kang diwènèhi jeneng Ayaan.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Hashmi gawé film debuté kang judhulé FOOTHPATH ing taun 2003.[1] Taun-taun sawisé iku, bebarengan karo Malika Sherawat, dhèwèké mainaké peran ing thriller kang judhulé "Murder" kang dadi box office nalika wektu iku.[1] Taun 2005, dhèwèké mainaké peran ing film-film kang judhulé "Zeher", "Aasiq Banaya Apne", lan "Kalyuq".[1] Taun 2006, dhèwèké mainaké peran ing film kang judhulé "Gangster".[1] Taun 2007, Hashmi mainaké peran ing telung film, ya iku, film: "Good Boy and Bad Boy", "The Train", lan "Awarapan", ananging mung film kang anduwèni judhul "Awarapan" kang bisa mlebu nominasi ing box office.[1]

Taun sawisé iku, dhèwèké ngerilis film gawéané dhéwé kang kaping pisanan, diwènèhi judhul "Jannat", film kasebut suksès ing pasaran.[1] Taun 2009, filmé kang judhulé "Raaz-The Mistery Continues" dirilis lan dadi film kang suksès banget nalika wektu iku, dhèwèké kasil mlebu ing box office.[1] Filmé kang kaping loroné dirilis ning taun 2009 kang judulé TURN MILE gagal mlbu ning box office.[1] Taun 2010, Hashmi mainaké peran ing film kang judhulé "Once Upon A Time In Mumbai", film iki nuli mlebu dadi box office.[1]

Film[besut | besut sumber]

Film-film kang tau dibintangi déning Emraan Hashmi[1]:

  • 2003 : Foothpath
  • 2004 : Murder[2]
  • 2004 : Tumsa Nahin Dekha
  • 2005 : Zeher
  • 2005 : Aasiq Banaya Aapne
  • 2005 : Chocolate: Deep Dark Secrets
  • 2005 : Kalyug
  • 2006 : Jawani Diwani – A Youthful Joyride
  • 2006 : Aksar
  • 2006 : Gangster
  • 2006 : The Killer
  • 2006 : Dil Diya Hai
  • 2007 : Good Boy, Bad Boy
  • 2007 : The Train: Some Lines Should Never Be Crossed
  • 2007 : Awarapan
  • 2008 : Jannat
  • 2009 : Raaz- The Mistery Continues
  • 2009 : Turn Mile
  • 2010 : Once Upon A Time In Mumbai
  • 2010 : Crook: It’s Good To Be Bad
  • 2010 : 24 x 7 Raftaar
  • 2011 : Dil Toh Bachcha Hai Ji
  • 2011 : Murder 2[2]

Bebungah[besut | besut sumber]

Bebungah kang tau ditampa déning Emraan Hashmi[1]:

  • 2005 : Nominasi Star Screen Award sebagai Best Villain in Murdrer
  • 2005 : Pemenang Stardus Award sebagai Best Actor in a Negative Role in Murder
  • 2007 : Nominasi Filmfare Award sebagai Best Villain in Gangster
  • 2007 : Nominasi IIFA Award minangka Best Actor in a Negatve Role in Gangster
  • 2008 : Nominasi IIFA Award minangka Best Actor in Awarapan
  • 2009 : Nominasi IIFA Award minangka Best Actor in Jannat

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p (id)biografi Emran Hashmi diundhuh tanggal 20 Agustus 2011
  2. ^ a b (id)berita Emran Hashmi diundhuh tanggal 20 Agustus 2011


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Emraan_Hashmi&oldid=989598"