Elizabeth II saking Britania Raya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Elizabeth II
Elizabeth II taun 2007
Elizabeth II taun 2007
Ratu saking Britania Raya, Kanada, Australia lan Alam Persemakmuran sanèsipun
Mréntah 6 Februari 1952 – sapuniki
(&&&&&&&&&&&&&062.&&&&&062 taun, &&&&&&&&&&&&&076.&&&&&076 dina)
Koronasi 2 Juni 1953
Dipundhisiki George VI saking Britania Raya
Putra Mahkota Pangéran Charles
Perdhana Mentri Pirsani daftar
Consort Pangéran Philip
Yoga
Pangéran Charles
Anne, Princess Royal
Pangéran Andrew, Duke of York
Pangéran Edward, Earl of Wessex
Nami jangkep
Elizabeth Alexandra Mary
Gelar lan jabatan
HM The Queen
HRH The Princess Elizabeth, Duchess of Edinburgh
HRH The Princess Elizabeth
HRH Princess Elizabeth of York
Wangsa Wangsa Windsor
Lagu God Save the Queen
Bapa George VI
Ibu Elizabeth Bowes-Lyon
Miyos 21 April 1926 (umur 88)
Mayfair, London
Baptis 29 Mei 1926
Buckingham Palace, London
Tapak asma Tapak asma Elizabeth II saking Britania Raya
Agami Gréja Inggris lan Gréja Skotlandia

Elisabeth II (lair ing Mayfair, London, 21 April 1926; umur 88 taun) punika Ratu Karajan Britania Raya lan Irlandia Lèr lan kepala Persemakmuran wiwit taun 1952. Panjenenganipun putri raja George VI. Saking palakraminipun kaliyan Pangéran Philip, wiwit taun 1947, panjenenganipun kagungan sekawan putra: Pangéran Charles, Putri Anne, Pangéran Andrew lan Pangéran Edward.

Pirsani ugi[sunting | sunting sumber]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Wikiquote-logo.svg
Wikiquote kagungan koléksi kutipan ingkang wonten kaitanipun kaliyan:

Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata