Edwin Lau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Edwin Lau
Edwin Lau.jpg
Edwin Lau
LairEdwin Handoyo Lau
Jeneng liyaEdwin Lau
Pakaryankoki, Model
Taun aktif2001 - saiki
Wong tuwaHaryanto Lauwy (bapak)
Yuliana Lauwy (ibu)

Edwin Lau iku chef utawa tukang masak kang lair ing Ujungpandang, 16 November 1982.[1] Dhèwèké iku koki spesialis panganan séhat (healthy chef) uga nutrisionis. Edwin Lau duwé bakat kang akèh. Saliyané jago masak, ahli nutrisi, panulis buku, Edwin Lau uga seneng ulah raga.[2] Dhuwure Edwin Lau ya iku 180 cm lan boboté 78 kg. Bapake asmane Haryanto Lauwy lan ibune Yuliana Lauwy. Dhisike, Edwin Lau sekolah SMA ing SMA Tarakanita Pluit, Jakarta, banjur nurusake kuliah D-3 Pariwisata ing Akademi Pelita Harapan (2000-2003).

Edwin Lau tau kerja ing Sakana Japanese Restaurant, Jakarta ing taun 2001-2002, ing The Ritz Carlton Bali taun 2002 nganti tekan taun 2003, ing Grand Hyatt Jakarta (2003-2007). Saiki, Edwin Lau duwé akèh profesi, kaya déné professional chef, Japanese restaurant consultant, nutrition & fitness consultant, modhel, panatacara ing televisi, lan healthy chef.

Edwin Lau tau makarya minangka kontributor Men's Health Indonésia (Kiat Sedap), dadi kontributor Cosmo Man Indonésia (fitness & nutrition), lan tau nulis buku kang irah-irahane Healthy Expressv (Super Sehat dalam 2 Minggu (Gramedia)). Minangka panatacara ing televisi, dhèwèké dadi panatacara ing ing Healthy Life (Metro TV) minangka talkshow, ing Foodvaganza (TVN) minangka acara healthy cooking program, lan ing Healthy Chef (Astro TV) minangka acara healthy cooking & fitness program.[3]

Prestasi kang kaentukake déning Edwin Lau ya iku dhèwèké tau menang minangka Finalist Men's Health Be Our Cover ing taun 2006 lan dadi Second Runner-up Mister Indonésia ing taun 2007.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Edwin Lau tau sekolah ing:

Karir[besut | besut sumber]

Karir utawa pagaweyan kang tau dilakoni déning Edwin Lau, ya iku;

Acara Televisi[besut | besut sumber]

  • Healthy Life (Metro TV)
  • Foodvaganza (B Channel)
  • Healthy Chef (Astro TV)

Iklan[besut | besut sumber]

  • Mi Sedaap

Karya[besut | besut sumber]

  • Kontributor Men's Health Indonésia (Kiat Sedap)
  • Kontributor Cosmo Man Indonésia (fitness & nutrition)
  • Nulis buku kang irah-irahane Healthy Expressv (Super Sehat dalam 2 Minggu (Gramedia))

Prestasi[besut | besut sumber]

  • 2006 Finalis Men's Health Be Our Cover
  • 2007 Runner-up II Mister Indonésia

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Indonésia)clubbing.kapanlagi.com Edwin Lau, Chef Seksi Pujaan Wanita (kaundhuh tanggal 16 Agustus 2011)
  2. (ing basa Indonésia)www.tabloidnova.com Edwin Lau: Enak di Badan, Tak Enak di Lidah (1)
  3. (ing basa Indonésia)www.tempo.co Edwin Lau Chef Makanan Sehat (kaundhuh tanggal 16 Agustus 2011)

Pranala njaba[besut | besut sumber]