Duinkerken

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Duinkerken
Dunkerque
Subprefecture and commune
Palabuhan lan balé kutha Duinkerken
Palabuhan lan balé kutha Duinkerken
Gendéra Duinkerken
Gendéra
Coat of arms of Duinkerken
Coat of arms
Duinkerken is located in Prancis
Duinkerken
Duinkerken
Koordhinat: 51°02′18″N 2°22′39″E / 51.0383°N 2.377500°E / 51.0383; 2.377500Koordhinat: 51°02′18″N 2°22′39″E / 51.0383°N 2.377500°E / 51.0383; 2.377500
Nagara France
Région Hauts-de-France
Départemèn Nord
Arondisemen Duinkerken
Kanton Dunkerque-1 and 2, Grande-Synthe
Interkomunalitas CU Dunkerque
Pamaréntahan
 • Mayor (2014-2020) Patrice Vergriete
Laladan1 43.89 km2 (16.95 sq mi)
Cacah warga (2016)2 91,412
 • Pepadhet 2,100/km2 (5,400/sq mi)
Zona wektu CET (UTC+1)
 • Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
INSEE/Kodhe pos 59183 /59140, 59240, 59640
Élevasi 0–17 m (0–56 ft)
(avg. 4 m or 13 ft)

1 French Land Register data, which excludes lakes, ponds, glaciers > 1 km2 (0.386 sq mi or 247 acres) and river estuaries.

2 Population without double counting: residents of multiple communes (e.g., students and military personnel) only counted once.

Duinkerken[1] (Prancis Dunkerque, Walanda terkadhang ya Duinkerke, Flam Kulon Duunkerke) iku sawijining kutha (commune) ing départemèn Nord ing Prancis lor. Dunungé ana sakiwa-tengené 10 kilomèter saka pawatesan Bèlgi. Cacahé padunung kutha iki ana 91.412 wong miturut cacah jiwa taun 2016.

Étimologi lan basa sing dienggo[besut | besut sumber]

Évolusi basa ing Duinkerken

Jeneng Duinkerken iku basa Walanda dialèk Flam Kulon dun(e) 'gumuk wedhi' lan kerke 'gréja', sing bebarengan tegesé gréja ing gegumukan'.[2] Nganti tengahé abad kaping 20, kutha iki dunungé ana ing Flandria Prancis; nganti dina iki dialèk Flam lokal saka basa Walanda isih kadhangkala bisa dirungokaké, nanging akèhé wong wis padha nganggo basa Prancis.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1] lan [2]
  2. ^ Pul, Paul Van (2007). In Flanders Flooded Fields: Before Ypres There Was Yser. Pen and Sword. k. 89. ISBN 978-1473814318. The French name of Dunkerque in fact is derived from the Flemish Duinkerke, which means 'church in the dunes'! 

Pranala njaba[besut | besut sumber]