Drama televisi Jepang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Drama televisi Jepang (テレビドラマ terebi dorama?) utawi dorama (ドラマ?) inggih punika program drama ingkang dipungiyaraken ing stasiun televisi Jepang. Jaringan televisi utama ing Jepang mproduksi serial drama ing pinten-pinten tema, tuladhanè kauripan sekolah, komèdi, mistèri, lan kisah detektif. Cariyosipun saged kaasil saking skenario asli, utawi adhaptasi novèl lan manga.

Drama televisi spesial dipungiyaraken kanggé peringati prèkawis ingkang wigati kanggé kapungkasanè Perang Dunia II. Drama spesial biasanipun kapèrang saking sètunggal utawi kalih episode mawon. Serial drama unggulan gadahi tema sajarah saking NHK dipunsèbat taiga drama, dipungiyaraken NHK General TV saben Minggu tabuh 20.00. Drama gadahi tema suspense kaliyan masa tayang 2 jam dipunsèbat drama 2 jam.

Karakteristik[besut | besut sumber]

Drama injing utawi siang hari umumipun dipungiyaraken saben dintènipun, lan sètunggal musim tayang saged kalangsungan saking tiga wulan ngantos sètunggal taun, tuladhanè drama injing NHK General TV ingkang populer kaliyan sèbatan Asadora. Drama punika dipungiyaraken NHK ngantos taun 1961 saking tabuh 08.15 ngantos 08.30. atitikan khas Asadora inggih punika pemeran utami ingkang ngantos taun 1966 asring perempuan. aing antawisipun pemeran utama Asadora, sebagian ing antawisipun sukses dados aktris besar. Oshin inggih punika drama injing terpopuler ing sajarah televisi Jepang. Ing puncak kepopuleranipun, Oshin pikoleh rating pemirsa rata-rata 52,6% (episode 12 November 1983: 62,9%).[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Trendy drama inggih punika jinis drama televisi ingkang ngerembag ing Jepang ing pungkasan taun 1980-an. Ing wanci punika para penyerat skenario punika sarujuk kanggé njangkau pemirsa kaliyan tema-tema kauripan nyata manawi Jepang nembé nglampahi periode ékonomi gelembung.[2] Titikan khasipun ing protagonis ingkang sebagian besar wanita nem. Cariyosipun antawis ngenai hubung kaliyan tiyang-tiyang ing cerakipun , mliginipun kaliyan pacar lan konco-konco setri. Panggènan cariyos biasanipun ing daerah perkotaan kontemporer, mliginipun ing Tokyo. Drama kadas punika ugi nepangaken gaya busana, potongan rambut, interior, bar, lan restoran ingkang nembé trendi ing kalangan génerasi nem Jepang. Sebagian ageng cariyosipun babagan wanita nem lajang, nggadahi karier ing kutha besar kadasta Tokyo. Ingkang maragani trendy drama ugi kapilih saking aktor-aktris ingkang nembé ngetren.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "NHK朝の連続テレビ小説". Video Research Ltd. 2011-10-11. Dijupuk 2012-12-05. 
  2. ^ Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng kurabete
  3. ^ Storm, Carsten; Mark Harrison (2007). The Margins of Becoming: Identity and Culture in Taiwan. Harrasowitz Verlag. k. 132.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung); line feed character ing |title= ing posisi 25 (pitulung);

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Serial drama televisi