Dracula (novel)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Samak novèl Dracula kawiwitan déning Archibald Constable lan Company of Westminster

Dracula ya iku novèl ngenani sawijining bangsawan vampir kanthi jeneng Count Dracula, karya penulis Irlandia, Bram Stoker.

Novèl iki minangka novèl kaping lima saka sang penulis lan dipublikasikake kawiwitan déning Archibald Constable lan Company of Westminster.[1] Ing Basa Indonesia kerep dilafalake Drakula ngrujuk marang Count Dracula minangka vampir kang ngisep getih.

Novèl iki bentuke kumpulan dokumen-dokumen kanthi tokoh-tokoh kaya ta Diari Jonathan Harker utawa Surat Wilhemina Murray marang Lucy Westerna.[2] Dracula bisa digolongake minangka novèl horror lan novèl gothic.[2]

Carita[besut | besut sumber]

Count Dracula ya iku sawijining bangsawan kang ngundang Jonathan Harker supaya ngurus ngalihe menyang Inggris.[3] Pungkasane Jonathan Harker bisa ngéndho amarga jebule Count Dracula ya iku vampir kang ngisep getih.[3] Count Draculapun banjur wiwit ngancam tunangan Harker, Wilhemina Murray lan kancane Lucy Westerna.[3] Pungkasane Lucy dadi vampire kang ngisep getih[3]. Dr. John Seward, salah sawijining wong kang gandrung Lucy jaluk tulung marang gurune Profesor Abraham Van Helsing. Kanthi tetulung mau kabèh mau, Count Dracula bisa dibasmi.[3]

Sebuah ilustrasi Count Dracula.

Latar Belakang[besut | besut sumber]

Karier penulis Bram Stoker diwiwiti taun 1876 ya iku nalika dhèwèké nulis ngenani sawijining aktor misuwur ing jaman iku, Sir Henry Irving.[4] Sawisé maca tulisan Bram Stoker, Sir Henry Irving ngundhang dhèwèké saperlu mangan bengi kang miwiti kkancane wong-wong mau.[4] Sawisé padha ketemu, uripé Bram Stoker selawase dadi malih.[4] Rong taun candhaké Sir Henry Irving njaluk Lyceum Theatre lan gawé Bram Stoker manajere ing London.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Bibliography of Stoker's novles at Bram Stoker Online.
  2. ^ a b Bram Stoker's Dracula Book Review, Castle Dracula. Diundhuh tanggal 6 Mèi 2010.
  3. ^ a b c d e Dracula, Bram Stoker. Diundhuh tanggal 11 Mèi 2010.
  4. ^ a b c d Karg, Barb and Others.(2009). The Everything Vampire Book Hal.34-38. Avon: F+W Media