Dotori-muk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dotori-muk
Korean acorn jelly-Dotorimuk-05A.jpg
Jeneng liyanéAcorn jelly
Panggonan asalKorea
Woworan pokokAcorn
Buku masakan: Dotori-muk  Médhia: Dotori-muk

Dotori-muk ( Hangul도토리묵 ) utawa jelly acorn minangka panganan Korea sing arupa jeli sing digawe saka pati acorn . Sanajan " muk " tegese "jeli", yen digunakake tanpa kualifikasi, umume nuduhake dotorimuk . Praktek nggawe dotorimuk asale saka daerah pegunungan ing Korea kuno, nalika wit- wit oak sing akeh ngasilake cukup biji saben musim gugur dadi sumber panganan sing bisa digunakake.

Kaya dene muk liyane, dotorimuk umume dipangan ing bentuk dotorimuk muchim ( 도토리묵 무침), sajian sisih endi potongan dotorimuk bumbu lan dicampur karo bahan-bahan liyane kayata wortel lan scallion sing wis diiris, bawang putih, kecap, minyak wijen, bubuk mrica cabai abang, lan wiji wijen.

Referensi[besut | besut sumber]