Menyang kontèn

Donkervoort

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Donkervoort Automobielen
TypePerusahaan publik
IndustryOtomotif
Founded1978
FounderJoop Donkervoort
HeadquartersLelystad, Walanda
Key people
Joop Donkervoort (Pendiri)
Denis Donkervoort (Présidhèn lan Representatif)
Productsmobil/otomotif
Number of employees
20-25
WebsiteDonkervoort situs web

Donkervoort minangka pabrikan mobil sport Walanda sing mrodhuksi kendharaan bobot ultra entheng digawe kanthi tangan.[1]

Sajarah Donkervoort[besut | besut sumber]

Perusahaan iki didegaké ing 1978 dening Joop Donkervoort.[2]

Perusahaan wis ngasilake macem-macem kendaraan, Donkervoort S7 (1978 nganti 1984), Donkervoort S8 (1984 nganti 1994), Donkervoort D10 (1988) - sing diprodhuksi kanggo ulang tahun Donkervoort kaping 10 lan Donkervoort D8 (1993-2022), model paling sukses. Wiwit 2022, perusahaan wis mungkasi jalur produksi D8 lan ngenalake model anyar, F22.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Donkervoort Automobielen: Delivering Pure Driving Pleasure". insightssuccess.com.
  2. "Donkervoort more than fast cars". autoboom.co.il.
  3. "Donkervoort models". donkervoort.com.