Dhaptar Museum ing Paris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Muséum Louvre

Pratélan muséum ing Paris inggih punika satunggaling dhaptar ngengingi nama - nama muséum ingkang wonten ing Paris. Wonten kathah muséum ingkang wonten ing Paris lan supados nggampilaken para wisatawan ingkang badhe dhateng mriku, mila dipunbetahaken wontenipun dhpatar muséum. Museum Louvre (basa Perancis:Musée du Louvre; basa Inggris: the Louvre Museum) inggih punika salah satunggaling muséum pling ageng, muséum seni ingkang paling kathah dipunkunjungi lan sawijining monumen ingkang kagungan sejarah inggil ing donya. Museum Louvre dumunung wonten ing Rive Droite Seine, Arondisemen kapisanan ing Paris, Perancis

Museum muséum punika dumunung ing Istana Louvre (Palais du Louvre) ingkang wiwitanipun minangka benteng ingkang dipunbangun rikala abad kaping 12 ing sangandhapipin pamaréntahan Philip II. Sisa-sisa benteng saged katingal ing ruang bawah tanah muséum. Bangunan punika dipunwiyaraken saengga mbentuk sawijining Istana Louvre ingkang sakmenika. Rikala taun 1682, Louis XIV milih Istana Versailles minangka papan dunung pribadi, nilaraken Louvre saperlu salajengipun dipundadosaken minangka papan kangge nampilaken koleksi-koleksi kerajaan.

Kejawi Museum Louvre, wonten ing wewengkon Perancis ugi kathah sanget muséum-muséum sanèsipun. ingkang badhè dipuncakaken wonten ing ngandhap punika Museum ing kutha Paris saged kaurutaken wnten ing 3 kategori:

  • Museum nasional - (N)
  • Museum Kutha Paris - (VP)
  • Museum pribadi - (P)
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A[besut | besut sumber]

B[besut | besut sumber]

C[besut | besut sumber]

D[besut | besut sumber]

E[besut | besut sumber]

F[besut | besut sumber]

G[besut | besut sumber]

H[besut | besut sumber]

I[besut | besut sumber]

J[besut | besut sumber]

K[besut | besut sumber]

L[besut | besut sumber]

M[besut | besut sumber]

N[besut | besut sumber]

O[besut | besut sumber]

P[besut | besut sumber]

Q[besut | besut sumber]

R[besut | besut sumber]

S[besut | besut sumber]

T[besut | besut sumber]

U[besut | besut sumber]

V[besut | besut sumber]

W-X-Y-Z[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]