Pratélané musiyum ing Paris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Musiyum Louvre

Pratélan musiyum ing Paris inggih punika satunggaling dhaptar ngengingi nama - nama musiyum ingkang wonten ing Paris. Wonten kathah musiyum ingkang wonten ing Paris lan supados nggampilaken para wisatawan ingkang badhé dhateng mriku, mila dipunbetahaken wontenipun dhpatar musiyum. Museum Louvre (basa Perancis:Musée du Louvre; basa Inggris: the Louvre Museum) inggih punika salah satunggaling musiyum pling ageng, musiyum seni ingkang paling kathah dipunkunjungi lan sawijining monumen ingkang kagungan sejarah inggil ing donya. Museum Louvre dumunung wonten ing Rive Droite Seine, Arondisemen kapisanan ing Paris, Perancis

Museum musiyum punika dumunung ing Istana Louvre (Palais du Louvre) ingkang wiwitanipun minangka benteng ingkang dipunbangun rikala abad kaping 12 ing sangandhapipin pamaréntahan Philip II. Sisa-sisa benteng saged katingal ing ruwang bawah tanah musiyum. Bangunan punika dipunwiyaraken saéngga mbentuk sawijining Istana Louvre ingkang sapunika. Rikala taun 1682, Louis XIV milih Istana Versailles minangka papan dunung pribadi, nilaraken Louvre saperlu salajengipun dipundadosaken minangka papan kanggé nampilaken koleksi-koleksi kraton.

Kejawi Museum Louvre, wonten ing wewengkon Perancis ugi kathah sanget musiyum-musiyum sanèsipun. ingkang badhè dipuncakaken wonten ing ngandhap punika Museum ing kutha Paris saged kaurutaken wnten ing 3 kategori:

  • Museum nasional - (N)
  • Museum Kutha Paris - (VP)
  • Museum pribadi - (P)
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A[besut | besut sumber]

B[besut | besut sumber]

C[besut | besut sumber]

D[besut | besut sumber]

E[besut | besut sumber]

F[besut | besut sumber]

G[besut | besut sumber]

H[besut | besut sumber]

I[besut | besut sumber]

J[besut | besut sumber]

K[besut | besut sumber]

L[besut | besut sumber]

M[besut | besut sumber]

N[besut | besut sumber]

O[besut | besut sumber]

P[besut | besut sumber]

Q[besut | besut sumber]

R[besut | besut sumber]

S[besut | besut sumber]

T[besut | besut sumber]

U[besut | besut sumber]

V[besut | besut sumber]

W-X-Y-Z[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]