Dewi Gita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dewi Gita
Dewi Gita
Latar wuri
Lair (1970-07-28) Juli 28, 1970 (umur 49)
Indonésia Indonésia
Pakaryan penyanyi

Dewi Yuliarti kang dikenal Dewi Gita (lair ing Bandung, Jawa Barat, 28 Juli 1970; umur 49 taun).[1] Dewi Gita dikenal dadi bintang penyanyi pop kang ngawali kariré dado penari.[2] Dewi Gita nikah karo Arman Maulana penyanyi grup band Gigi.[2] saka pernikahan iki, peparingan putra Naja Dewi Maulana (lair Oktober 2001).[2]

Biografi[besut | besut sumber]

Dewi Gita ngawali kariré dadi penari, awit cilik dhèwèké sinau jogèd.[1] Dunia seni tarik suara wiwit ditekuni umur 18 taun.[2] Dewi Gita okeh menang perlombaan nyanyi, antarané Juara Festival Pop Singer [[Jawa Barat], Juara Keroncong Jawa Barat 1988 lan Bintang Radio lan Televisi Jawa Barat 1989, lan ngeraih juara II ajang Grand Champion Asia Bagus taun 1991.[1]

sakwusé iku Dewi ngerilis debut single kapisan jejudul Jujur pada 1990.[1] terbukti sukses. banjur album PENARI, APA JADINYA, PADAMU lan KEGAIBAN BIRU (2000).[1] Dewi Gita tau njajal ana ing donya peran main ing sinétron Lobi-lobi ing pertengahan 1990-an.[1] tanapai sak banjuré nikah karo Arman Maulana pentolan grup band Gigi, Dewi luwih fokus karo keluargané, kang wis duwé anak, Naja Dewi Maulana (2001).[2] ing taun 2005, Dewi wiwit aktif ing donya tarik suwara banjur ngetkaké single jejudul "Ternyata".[1] Single mau kapetik saka album The Best of Female Idol kang muat lagu teranyar kagungané Pinkan Mambo, "Cinta Tak Kan Usai", lagu andalan saka album kompilasi keluaran Sony Music Indonesia.[2]

Bulan Juni 2007, Dewi ngluncuraké album anyaré ora ing format pita utawa CD, tanapi liwat tèknologi kang lebih mutakhir, seperti internet, NSP atau RBT. ing album iki, lagu andalan kang ditawarké Dewi saktemené lagu lawas kagungané Rafika Duri, kang jejudul "Tirai" ciptaane Cecep AS, kang didaur ulang manèh.[2] 10 taun suwené Dewi ora ngerilis full album, banjur ing pertengahan Fèbruari 2010, Dewi ngerilis album kang jejudul DEGI (DEWI GITA). ing album kang diproduseri dhéwé ini, Dewi ngandalké single Maaf.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Album déning Dewi Gita[2]:

Tetembangan ingkang ditembangaké déning Dewi Gita [2]:

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Biografi Dewi Gita dipununduh tanggal 18 Juni 2011
  2. a b c d e f g h i Dewi Gita dipununduh tanggal 18 Juni 2011