Derek J. Freeman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
John Derek Freeman
Derek Freeman.jpg
Derek Freeman
Lair (1916-08-16)16 Agustus 1916
Wellington, New Zealand
Pati 6 Juli 2001(2001-07-06) (umur 84)
Canberra, Australia
Pakaryan Antropolog
Bojo Monica Maitland

Derek J. Freeman ya iku ahli antropologi saka Wellington, Niu Sélan, kalairan taun 1916[1][2]. Derek naté kuliah ana ing Victoria University College (BA) taun 1937, ing University of London taun 1948. Sabanjuré ing University of Cambridge (Ph.D.) taun 1953. Dhéwéké naté nglakoni panlitian lapangan ana ing Samoa awit taun 1940, 1946, 1965, lan 1987. Uga ing Sarawak (1949, 1957, 1976), lan Australia taun 1974[1]. Karya-karya kang sinerat déning Derel ya iku antarané Iban Agriculture (1955), Report on the Iban (1970), Margaret Mead and Samoa: The Making and Unmaking of an Anthropological Myth (1983), lan The Fateful Hoaxing of Margaret Mead: Historical Analysis of Her Samoan Researches (1999)[1]. Derek iki kawentar minangka kritik luas bab panemuné Margaret Mead ing bebrayan Samoa lan doktrin Franz Boas[3]. Amarga iku dhèwèké dadai antropolog kang aktif ing bab kritil ètnografi. Derek séda ing taun 2001 ing Canberra, Australia[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 247. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. "Obituary - John Derek Freeman - Obituaries Australia". oa.anu.edu.au. Dijupuk 2018-01-10. 
  3. Shaw, John (2001-08-05). "Derek Freeman, Who Challenged Margaret Mead on Samoa, Dies at 84". The New York Times (ing basa Inggris). ISSN 0362-4331. Dijupuk 2018-01-10.